Šport
9 ogledov

A-Rod z izjemnim povratkom preko Rafe

1/17
Žurnal24 main
Na masters turnirju v Miamiju je Andy Roddick v treh nizih premagal Rafaela Nadala. Čeh Tomas Berdych, ki je pred dnevi izločil prvega nosilca Rogerja Federerja, je brez težav slavil nad Robinom Söderlingom.

Roddick je za zmago nad Špancem prikazal eno najboljših predstav v svoji karieri. Američan je sicer izgubil prvi niz (4:6), a se je z brejkom v osmi igri drugega niza vrnil v igro in izid v nizih izenačil na 1:1. Tretji niz je Roddick nadaljeval podobno, kot je končal drugega. V tretji igri je varovancu trenerja Larryja Stefankija uspel brejk, s katerim si je priboril nastop v finalu mastersa v Miamiju. Po dobrih dveh urah igre se je 27-letni Američan lahko veselil uvrstitve v finale mastersa na Floridi. To je bila šele tretja karierna zmaga Američana nad Špancem, ki je do sedaj dobil pet medsebojnih obračunov z Roddickom. Američan se bo za zmago na mastersu udaril s Čehom Berdychem, ki je v drugem polfinalnem boju s 6:2 in 6:2 slavil zmago nad petim nosilcem turnirja Švedom Söderlingom.

Španec je bil kljub porazu zadovoljen s svojo igro. ''Še naprej moram delati, tako kot sem do sedaj, postopoma napredovati. Dva polfinala na prvih mastersih sezone – to je pozitivno.''


Polfinale, masters Miami:

Rafael Nadal (ŠPA, 4) : Andy Roddick (ZDA, 6) 6:4, 3:6, 3:6
Robin Söderling (ŠVE, 5) : Tomas Berdych (ČEŠ, 16) 2:6, 2:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.