Šport
18 ogledov

ACH: "Če hočemo naprej, je zmaga nujna"

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
ACH Volley v torek čaka prva domača tekma letošnje lige prvakov. V Stožicah bodo gostili dvakratnega zaporednega bolgarskega prvaka, ekipo Marek Union Dupnico, ki velja za najslabšo v skupini A. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Obe ekipi sta v prvem krogu zabeležili poraz, medtem ko izguba točk ACH Volleyja ni posebej prizadela, saj se je nekaj takega pričakovalo, pa so bili Bolgari bolj razočarani, saj so proti Toursu izgubili na domačem terenu. Na videz je bil njihov poraz proti Francozom videti gladek, a ni bilo ravno tako, kajti tekmecem so se dobro upirali, tako kot tudi Ljubljančani italijanskim podprvakom.

Slabe: "Tokrat bo pritisk"

"Bolgari so od lanske sezone spremenili ekipo. So mladi in visoki, vsekakor tudi nevarni. Bo pa rezultat odvisen predvsem od nas samih. Če bomo servirali, kot znamo, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Tekma bo z naše strani drugačna kot v Piacenzi, saj v Italiji nismo igrali pod pritiskom, tokrat pa bo ta gotovo prisoten. Če se hočemo prebiti iz predtekmovalne skupine, moramo Bolgare premagati," je dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki si želi spodbudo s tribun.

Bolgari še niso začeli s prvenstvom

ACH Volley je imel od tekme proti Piacenzi nekaj časa, da se pripravi na Bolgare, ker tekem srednjeevropske lige ni igral, podobno velja tudi za Bolgare, ekipa Marek Union Dupnica, ki v svojih vrstah nima reprezentantov, namreč niti še ni začela bolgarskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.