Šport
32 ogledov

ACH ekspresno do prve zmage

ACH bo ohranil jedro ekipo. Pridružil pa se jim bo Alan Komel. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Odbojkarji ACH Volleyja so ekspresno opravili svojo nalogo v prvi finalni tekmi državnega prvenstva. V Radovljici so ekspresno s 3:0 (17, 10, 17) premagali presenečenje sezone Uko Kropo.

Odbojkarji ACH Volleyja so prišli do prednosti v letošnjem finalu 1. DOL Radenska Classic. Proti ekipi, ki jih je v tekmi zelene skupine 23. marca pošteno namučila (2:3), so igrali resno od prve do zadnje minute, unovčili svojo kakovostno prednost in dokazali, da želijo čim prej rešiti finale v svojo korist. Reprezentančne priprave se začenjajo že na začetku maja, zato ne želijo po nepotrebnem podaljševati finalne serije, saj jim bo kakšen dan odmora več gotovo prišel prav. Tokrat dvoma o zmagovalcu ni bilo niti za trenutek. Blejci so vodili od začetka do konca nizov, prevladovali pa so v vseh elementih odbojkarske igre. Kroparji, ki so že s samo uvrstitvijo v finale (igrali so tudi v finalu pokala) presegli vse svoje cilje, niso bili dorasel tekmec, očitno so imeli do prvakov tudi nekoliko preveliko spoštovanje.

Dva uspešna bloka (Andrej Flajs, Matevž Kamnik) sta Blejcem prinesla začetno vodstvo 3:0, a odbojkarji Uka Krope, ki so bili v vlogi gostitelja (obe ekipi igrata ligaške tekme v Radovljici), so hitro ujeli priključek, predvsem zaradi slabšega napada aktualnih prvakov (7:7). Do rezultata 11:11 sta se ekipi menjavali v vodstvu. Nekaj slabih trenutkov Kroparjev so Blejci hitro izkoristili in pri zaostanku 11:14 so gostitelji vzeli prvi polminutni odmor. A ta ni prinesel sprememb na igrišču. Favoriti so igrali dovolj zbrano, da so do konca niza prednost le še večali.

Drugi niz so Kroparji slabo začeli. Hitro so naredili menjavo na mestu podajalca (Martin Hrast namesto Matije Jereba), kar pa ni prineslo uspeha, saj so Blejci imeli šest točk prednosti na prvem tehničnem odmoru (2:8). Blejci so nadaljevali z vrhunsko igro, po asu Flajsa so vodili že s 13:5. V nadaljevanju je trener in igralec Krope Luka Slabe poizkušal z menjavami, a vse zaman. Blejci so z uspešnim servisom Kaya Van Dijka niz zaključili, Kroparji so osvojili le deset točk, kar zgovorno pove o stanju na igrišču.

Gostje so nadaljevali v visokem ritmu (6:2), kljub temu se Kroparji še niso predali in s točko Jerneja Potočnika prišli na točko zaostanka (5:6). A Blejci so hitro odgovorili, do drugega tehničnega odmora držali dve do tri točke prednosti (16:13). Do konca niza so igrali zbrano, razliko še povečali in z blokom Matevža Kamnika končali prvo finalno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.