Šport
66 ogledov

ACH in Calcit dobila nasprotnike

ACH Anže Petkovšek
Na veliki gala prireditvi Evropske odbojkarske zveze (CEV), ki je prvič namesto na Dunaju potekala v Rimu, so opravili tudi žreb v ligi prvakov.

V moški konkurenci bodo odbojkarji ACH Volleyja v drugem krogu kvalifikacij igrali z Omonio s Cipra, odbojkarice Calcita Ljubljane pa z italijansko ekipo Liu Jo Nordemaccanica Modena.

V novi sezoni bo liga prvakov potekala v spremenjeni obliki, saj imajo nekatere ekipe že zagotovljeno mesto v skupinskem delu tekmovanja, druge si ga bodo skušale priboriti preko kvalifikacij. Prijavljeno je 36 ekip, kar pomeni, da jih bo 24 igralo v kvalifikacijah, med njimi tudi slovenski državni prvak ACH Volley. Ljubljančani so bili v drugem krogu nosilci in bodo igrali s ciprskim državnim prvakom Omonio iz Nikozije.

Tudi v ligi prvakinj bo prišlo do sprememb. Prijavljenih je 30 ekip, štiri med njimi, Maritza Plovdiv (Bolgarija), Luka Bar (Črna gora), Kohila (Estonija) in Drita Gjilan (Kosovo) bodo igrale že v prvem krogu, slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Ljubljana pa bodo v drugem krogu igrale proti italijanski ekipi Liu Jo Nordemaccanica Modena, ki je bila med osmimi nosilkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.