Šport
20 ogledov

ACH izgubil niz, dobil prvo finalno tekmo

ACH Volley Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi finala 1. DOL Radenska Classic premagali Calcit Volleyball s 3:1 (15, 21, -23, 20). Druga tekma finala bo v petek ob 17. uri v Kamniku. Moštvi igrata na tri zmage.

Odbojkarji ACH Volleyja so z nekoliko več težav, kot je marsikdo pričakoval, prišli do prve zmage v finalni seriji, čeprav z igro niso blesteli. Po gladki zmagi v prvem nizu in visokem vodstvu v drugem in tretjem so najbrž prehitro razmišljali, da je zmagovalec odločen, Kamničani so se sprostili in tekma je kar naenkrat postala izenačena. A Ljubljančani so vendarle predobra ekipa za preostale slovenske klube, da bi lahko dopustili presenečenje, kljub težkemu delu so vendarle prišli do prve zmage v finalu.

Domači trener Igor Kolaković se je tudi tokrat odpovedal uslugam še ne povsem zdravega Alena Šketa, a to se v igri ni poznalo. Njegova zamenjava Klemen Čebulj je bil na začetku, tako kot njegovi soigralci, zanesljiv in v prvem nizu je bilo na igrišču videti le igralce v oranžnih dresih. Pri tem so jim bili v veliko pomoč Kamničani, ki so naredili ogromno napak, v prvem delu so tekmecem podarili kar 11 točk. Zato ni čudno, da je po izidu 3:3 prednost gostiteljev rasla vse do konca nizov. Gostje so imeli redke prebliske, trenerju Luki Slabetu niso pomagali niti menjave niti odmori, tako da je že po 22 minutah igre Uroš Kovačević zaključil niz.

Premoč Ljubljančanov se je nadaljevala tudi v drugem nizu, pri njihovem vodstvu 18:9 je vse kazalo na ponovitev scenarija iz prvega dela. A kot bi mignil, so se reči na igrišču spremenile. Nekoliko slabši pristop domačih, izboljšanje stanja gostujoče ekipe, pri kateri se je prebudil blok (na tekmi so ta element dobili z izidom 18:10), in rezultat je bil hitro 22:19. Toda Kovačević je vendarle poskrbel, da ni bilo preveč dramatično, niz pa je z udarcem z druge linije končal kapetan Andrej Flajs.

V drugem nizu je bil pri gostih še posebej razigran Jan Planinc, v tretjem se je razigral še Jan Pokeršnik, a to ni pomagalo, da ne bi gostje tudi v tretjem nizu visoko zaostajali. Po drugem tehničnem odmoru je bilo na semaforju 17:11, nato pa je spet prišlo do črnih trenutkov v domači vrsti. Ta je še vodila s 23:21, a dva bloka Borisa Brusa sta v prednost popeljala Kamničane, zadnjo točko, s katero so gostje zmanjšali zaostanek na 1:2, pa je prispeval Jernej Stavbar.

Videti je bilo, da je izgubljeni niz prvake razjezil, saj so na začetku četrtega povedli s 7:1, toda tudi takrat se Gorenjci niso dali. Izenačili so na 14:14, po zaostanku 15:18 pa so se z asom Mateja Mihajloviča približali na 18:19. Zaostanek ene točke so držali do 20:21, v končnici pa so do izraza prišli ljubljanski blokerji, s "prvim tempom" Matevža Kamnika in dvema zaporednima blokoma Milana Rašića so prišli do zaključne žoge, ki so jo po napaki Mihajloviča tudi izkoristili.

Finale DP v odbojki, prva tekma:

ACH Volley : Calcit Volleyball 3:1 (15, 21, -23, 20)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.