Šport
17 ogledov

ACH: "Jasno je, da smo favoriti"

Andrej Flajs in nekateri njegovi soigralci se bodo tokrat pomerili s slovenskim Žurnal24 main
V drugem kolu odbojkarske Lige prvakov bodo v polnem Centru Stožice igralci ACH Volleyja gostili črnogorsko Budvansko rivijero. "Povsem jasno je, da smo favoriti," pove trener ACH Igor Kolaković.

V drugem kolu se bosta v stožiški dvorani, ki bo vrata odprla že ob 18. uri, dvoboj pa se bo začel ob 20.15, pomerili neporaženi ekipi skupine C. ACH Volley je na uvodu v Ligo prvakov zmagal v gosteh na Poljskem, Budvanska rivijera pa je doma presenetljivo v treh nizih premagala grški Olympiacos. Trener črnogorske ekipe in tudi selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković kljub temu vlogo favoritov prepušča gostiteljem: "Blejci so eno izmed najboljših evropskih moštev. Njihova ekipa je še močnejša kot lani, ko se je uvrstila na sklepni turnir. So favoriti, toda kakšni športniki bi bili, če ne bi verjeli v presenečenje. Je pa dejstvo, da bi bil za nas uspeh že vsak dobljeni niz."

Igranje pred ogromno navijači pomeni veliko čast. Ne samo za nas, ampak tudi za druge ekipe.
Igor Kolaković
Breme lahko nosijo
Od vloge favoritov Blejci ne bežijo. "ACH Volley je lani z izvrstnimi dosežki opozoril nase in povsem jasno je, da smo zdaj favoriti. Toda to nas ne sme uspavati. Želena zmaga ne bo prišla sama od sebe. Dosegli jo bomo z igro, ki mora biti vsaj taka kot na Poljskem, če ne še boljša," razmišlja trener slovenskega prvaka Igor Kolaković, kapetan Andrej Flajs pa dodaja: "Da nas v Ligi prvakov postavljajo v vlogo favoritov, je nekaj novega, a menim, da smo dovolj močni, da lahko to breme tudi uspešno nosimo. Naši prednosti sta polna dvorana in daljša klop." Matevž Kamnik ima težave s hrbtom, Flajs pa poškodovano mišico na nogi, vendar pravi: "Igral bi tudi, če bi lahko skakal le po eni nogi."

Polno do zadnjega kotička
Po besedah organizatorjev naj bi bila dvorana v Stožicah povsem polna. "Igranje pred ogromno navijači pomeni veliko čast. Ne samo za nas, ampak tudi za druge ekipe. Po navadi se pred toliko gledalci igra le sklepni turnir, mi pa bomo v takih razmerah igrali predtekmovalno tekmo. Zagotovo igralcem tudi zato ne bo lahko, vsaj na začetku, zato navijače prosim za pomoč. Morajo biti potrpežljivi, morajo se zavedati, da se taka tekma ne igra vsak dan," pove Kolaković in izpostavi pomembnost tokratnega dvoboja: "Ta tekma bo že ena od odločilnih za napredovanje. Z zmago bi naredili velik korak proti drugemu delu tekmovanja. Tekmec ima veliko izkušenih posameznikov in delo ne bo lahko, a si vsekakor želimo zmagati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.