Šport
17 ogledov

ACH le še korak od novega naslova

ACH Volley Šket Boštjan Tacol
ACH Volley je gladko s 3:0 dobil drugo tekmo finala državnega prvenstva proti Calcit Volleyball in je tako le še eno zmago oddaljen od novega naslova državnih prvakov.

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi tekmi finala 1. DOL Radenska Classic v Kamniku premagali Calcit Volleyball s 3:0 (20, 18,17) in v zmagah povedli z 2:0. Tretja tekma bo v četrtek, 5. aprila, v Ljubljani.

Odbojkarji ACH Volleyja so v mestu pod Kamniškimi Alpami naredili velik korak k ubranitvi naslova državnih prvakov, v primeru zmagoslavja na tretji finalni tekmi, ki bo na sporedu v četrtek, 5. aprila, pa bodo osmič zapored in skupno devetič najboljši v elitni slovenski ligi. Kamničani, ki so na prvi finalni tekmi v Tivoliju malce bolj prepotili v zadnjih letih absolutne gospodarje slovenskih odbojkarskih igrišč in osvojili niz, jim niso bili enakovredni v nobeni prvini, na koncu so "kapitulirali" z 0:3.

Ljubljančani so bili v kamniški dvorani za razred boljši od gostiteljev. Trdovratna igra kamniških odbojkarjev s prve tekme v Tivoliju jih je očitno predramila, z manjšimi nihanji so vseskozi igrali odgovorno in disciplinirano - temu je zagotovo pripomoglo tudi manjše število menjav v primerjavi s prvim obračunom - ter na koncu zasluženo slavili s 3:0. V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Andrej Flajs s 13 in Klemen Čebulj z 11 točkami, v poraženi ekipi pa je Jan Pokeršnik dosegel 13 točk.

Izbranci srbskega strokovnjaka Igorja Kolakovića so drugi finalni obračun resda začeli malce zaspano, kamniški mladci pa so se dobesedno razleteli na domačem igrišču in na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti (8:5). Kratek predah je koristil Ljubljančanom, ki so z dobrim blokom in veliko hitrejšo igro vzpostavili ravnotežje na terenu ter izenačili na 10:10. Nato je na sceno stopil slovenski reprezentant in rekonvalescent po poškodbi kolena Alen Šket, po njegovih začetnih udarcih so državni prvaki naredili delni izid 5:0 in na drugi tehnični odmor odšli z lepo prednostjo petih točk (16:11), ki so jo brez preglavic zadržali do konca in prvi niz dobili po 25 minutah s 25:20.

V prvem delu drugega niza se je odvijal bolj izenačen boj. Rahla rezultatska prednost je bila vseskozi na strani varovancev domačega stratega Luke Slabeta, a ta ni nikoli znašala več kot dve točki. Ko je domača ekipa povedla s 13:10, je ljubljanska klop reagirala s polminutnim odmorom, po dveh zaporednih točkah in znižanju na 12:13 pa je svoje izbrance na posvet poklical tudi Slabe. A njegovi napotki niso pomagali, Ljubljančani so znova zagospodarili na parketu in na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti (16:15). Končnica drugega niza je minila v prevladi ljubljanske ekipe, čeravno je Slabe - pri zaostanku 15:17 - ponovno zahteval polminutni odmor in svoje izbrance skušal ohraniti pri "življenju". A bilo je prepozno, ljubljanske obrambne in napadalne linije so bile v teh trenutkih naravnost sijajne, gosti so drugi niz po 26 minutah dobili s 25:18.

Tretji niz je bil preslikava uvodnih dveh nizov. Kamničani so se v prvem delu dokaj enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci na nasprotni strani igrišča, v prelomnih trenutkih pa v svojih vrstah niso imeli igralca z "dodano vrednostjo". Veliko bolj izkušeni ljubljanski igralci so vse te vrzeli znali izkoristiti v svojo prid, najboljšo predstavo so prikazali ravno v trenutkih, ko se je lomil izid. Kamničani so se do drugega tehničnega odmora še dokaj dostojno upirali, nato pa klonili pod permanentnimi pritiski ljubljanskih odbojkarjev, ki so "mojstrsko" odigrali zadnji del tretjega niza in gostitelje pustili na 17 točkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.