Šport
16 ogledov

ACH Ligi prvakov pomahal v slovo

ACH Volley
1/16
Boštjan Tacol
ACH je izgubil tudi zadnjo tekmo predtekmovanja skupine F Lige prvakov proti francoskemu Toursu z 1:3 in ostal brez izločičlnih bojev. ACH Volley bo evropska tekmovanja nadaljeval v 1/8 finala pokala Cev.

Odbojkarji ACH Volleyja ne bodo igrali v izločilnih bojih Lige prvakov. V tekmi zadnjega kola predtekmovanja skupine F so v Ljubljani izgubili proti francoskemu Toursu z 1:3 (-13, 23, -21, -20). Francozi so tako zasedli prvo mesto v skupini, drugi je poljski Skra Belchatow, tretji pa Ljubljančani.

Ti so s porazom proti Toursu izgubili možnost, da bi si napredovanje zagotovili kot najboljša tretja ekipa iz vseh skupin, pravzaprav je bilo to jasno že nekaj minut pred koncem tekme v Stožicah, saj Ljubljančanom ni šla na roke niti izid tekme med Cuneom in nemškim Unterhachingom, ki so jo presenetljivo dobili Nemci. Ti so tako najboljša tretjeuvrščena ekipa, ACH Volley pa bo evropska tekmovanja nadaljeval v 1/8 finala pokala Cev.

Ljubljančani so sicer srečanje spodbudno začeli, povedli s 4:2, toda nato se je že začelo kazati, da bi lahko imeli podobne težave kot na prvi tekmi v Toursu, ki so jo gladko izgubili. Nekaj slabih sprejemov je bilo dovolj, da je tekmec prevzel pobudo in pri prvem tehničnem odmoru že vodil z 8:6. Po odmoru pa se je kriza nadaljevala, tako da so gosti prišli do prednosti 12:6, ki so jo do konca niza le še povečali. Domačemu trenerju niso pomagale niti menjave, v prvem nizu so njegovi varovanci osvojili vsega 13 točk.

Videti je bilo, da so Ljubljančani pokleknili pod pritiskom pomembnosti tekme, a da to vendarle ni bilo tako je pokazal drugi niz. V njem so se bolj sprostili, posledica je bil tudi ugodnejši rezultat. Skozi ves niz so vodili, vendar ne za veliko, tako da so morali biti zbrani tudi v sami končnici. V njej je Alen Šket izkoristil drugo zaključno žogo, s tem pa nekoliko podaljšal upanje.

Tudi v tretjem nizu dolgo časa ni kazalo slabo. Gostitelji so sicer po treh zaporednih napakah zaostajali 11:14, a Šket in kapetan Andrej Flajs sta vendarle poskrbela, da so tekmece ujeli in povedli z 20:19. Toda nato so končnico odigrali slabo, po izidu 20:20 so jim Francozi podelili dva bloka, Flajs je dve žogi poslal izven igrišča in na semaforju se je svetilo 1:2.

Pred tretjim nizom je bilo jasno, da napredovanja ne bo, toda Ljubljančani še niso hoteli položiti orožja. Na začetku so sicer zaostali (2:6), toda do izida 9:10 še kazali zobe. Kot se je izkazalo na koncu so varovanci trenerja Maurizia Paeza odločilno prednost priigrali z rezultatom 15:11, saj se jim Slovenci pozneje niso več približali.

ACH Volley je bil od tekmeca slabši v vseh elementih odbojkarske igre. Imel je slabši sprejem (55%/66%), slabšo realizacijo napada (42%/50%), v blok točkah je bilo 13:8 v korist gostov, domači so naredili tudi več neizsiljenih napak.

Izjave po tekmi:

Igor Kolaković, trener ACH Volleyja:
"Tours je pokazal, da je boljši od nas. Svojo priložnost smo imeli v tretjem nizu pri izidu 20:21, a smo napravili tri napake. To se nam ne bi smelo zgoditi. Borili smo se po svojih možnostih, nismo igrali zelo slabo tudi v tistih nizih, ko smo izgubljali. Toda Tours je igral res dobro, imajo res močan servis. Fantje so se borili in jim nimam česa zameriti, ampak Tours je enostavno boljša ekipa od nas in je to tudi pokazal. Preračunavanje o drugih rezultatih pa ni pri tem imelo nobene vloge."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja:
"Tekma je bila težka, ker smo igrali proti favoritu skupine. Tours je pokazal, zakaj je zmagovalec in zakaj ima pet zmag. Mi smo hoteli pokazati boljšo igro, z zmago se nismo obremenjevali, a nam ni uspelo. Po eni strani se je že po žrebu vedelo, da je skupina težka, pokazalo se je, da nam manjka težkih tekem. Zdaj nadaljujemo v pokalu Cev, upam, da se bodo navijači vseeno odzvali in nas prišli pogledat."

Dejan Vinčić, igralec ACH Volleyja:
"Vsem nam je žal za ta poraz. Začeli smo v krču, grešili smo in nepotrebne napake so nas pripeljale k slabemu koncu. V drugem nizu smo si dali kanček upanja, a je bilo nato spet preveč napak v tretjem in četrtem, kar je pripeljalo do poraza. Mi se z drugimi tekmami nismo obremenjevali, hoteli smo pokazati najboljšo igro doslej, na žalost nam ni uspelo."

Alan Komel, igralec ACH Volleyja:
"Tours je igral zelo dobro, mi pa smo naredili preveč napak. Škoda prvega niza, ko nam ni šlo. V drugem nizu smo se zbrali, nadaljevanje pa je Tours igral zelo dobro na vseh ravneh, protinapade, servis, napad ... ni kaj dodati. Mogoče je bilo malo pritiska pred tekmo, ampak mi smo šli na zmago, ker smo se želeli izkazati. Žal nam ni uspelo."

Miloš Terzić, igralec Toursa:
"Veliko bolje smo začeli. Domači so bili kar malo preplašeni, mi pa smo se takrat razigrali in potem nam je bilo lažje, saj domači niso imeli več rešitev za našo igro in servis."

Liga prvakov, 6. kolo, skupina F:

ACH Volley : Tours VB 1:3

Skra Belchatow : Budvanska Rivijera 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.