Šport
12 ogledov

ACH nemočen na Poljskem

ACH Volley Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi polfinala pokala Cev v Rzeszowu izgubili proti domači ekipi Asseco Resovia Rzeszow z 0:3 (-26, -8, -17). Povratna tekma bo v soboto v Tivoliju.

Slovenski prvaki so bili na Poljskem povsem razglašeni. Prvi niz je bil sicer še izenačen, a bolj po zaslugi napak domačih kot po dobri igri Ljubljančanov. V drugem pa je prišlo do popolnega "potopa" gostujoče barke. Slab sprejem, razigrana Črnogorec Marko Bojić in Nemec Georg Grozer sta s svojimi servisi povsem demoralizirala gostujočo vrsto, pri kateri je točke nabiral le korektor Klemen Čebulj. V tretjem nizu so gostje sicer začasno prišli k sebi, toda domači so bili dovolj razigrani, da tekmecem niso dali kakšnega upanja za presenečenje.

Glede na videno ACH Volley nima veliko možnosti, da se uvrsti v finale, čeprav bi mu za to v Ljubljani zadostovala že zmaga s 3:2 in uspeh v zlatem nizu. Za presenečenje bi morali odigrati mnogo boljšo tekmo kot na Poljskem, poleg tega pa bi morali imeti slab dan tudi Poljaki. Ti so bili na prvi tekmi boljši v vseh elementih odbojkarske igre.

Prvi niz sicer ni kazal na takšno premoč poljske ekipe. Ljubljančani najprej niso imeli najboljšega sprejema, prav tako ne realizacije v napadu in bloka. V prvem nizu so domači dosegli sedem blok točk, gostje le dve, a kljub temu je zaradi neizsiljenih napak niz odločala končnica. V njej so se Slovenci držali do izida 26:26, pred tem so ubranili tri zaključne žoge, nato je Klemen Čebulj s servisom poslal žogo izven igrišča, Flajs pa je storil napako v napadu, tako da so se vodstva z 1:0 veselili domači.

Pravi "potop" slovenske ekipe pa se je začel na začetku drugega niza. Najprej je s servisi domačo ekipo v vodstvo s 4:0 popeljal Bojić, njegovo delo je nadaljeval Grozer, na semaforju je bilo ekspresno 15:2. Trenerju ACH Volleyja niso pomagale niti menjave niti odmori, prišlo je do popolnega razpada sistema, pri tem pa je bil edini, ki je še kolikor toliko deloval, korektor Čebulj. Igre v slovenski obrambi v tem delu praktično ni bilo, povsem so odpovedali tako sprejemalci kot blokerji.

Začetek tretjega niza je dal nekaj upanja, saj so bili gosti enakovredni do izida 10:8, a nato se je začel ponavljati drugi niz. Slabi sprejemi, neučinkovitost v napadu in rezultat je bil 17:10. Takrat je bilo že jasno, da varovancem Igorja Kolakovića rešitve ni.

Izjavi po tekmi:

Dejan Vinčić, podajalec ACH Volleyja:
"Dejansko ne vem, kaj se je danes z nami dogajalo. V drugem nizu smo namreč doživeli popoln razpad naše igre, sistema. Uničil nas je odličen servis njihovega korektorja Grozerja, ki nas je dobesedno 'postreljal'. Dejansko smo bili šokirani in smo izgubili popolno zaupanje vase. Nismo več verjeli, da lahko sploh igramo z njimi. Pred začetkom tretjega niza smo se sicer dogovorili, da se ne oziramo na prejšnji niz in da startamo od začetka. To nam je na začetku tudi uspevalo, a žal v nadaljevanju ni šlo."

Klemen Čebulj, korektor ACH Volleyja:
"Tudi sam ne vem in ne razumem, kaj se je nocoj zgodilo. Nasprotnik je pritiskal na nas iz vseh strani. Po dokaj dobro odigranem prvem nizu in pri rezultatu 6:2 za Resovio nam je zbranost popolnoma padla in nismo se več pobrali. V tretjem nizu smo sicer začeli dobro, a naprej ni šlo. Ne vem, kaj naj rečem v tem trenutku. Nismo dobro sprejemali in nismo sploh razvili svoje igre. Nedvomno so na drugi strani zmagale njihove izkušnje. Sam sem se na igrišču sicer počutil dobro, glede na dejstvo, da je to dejansko ena mojih prvih velikih tekem z vso odgovornostjo, ki jo imam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.