Šport
31 ogledov

ACH: padel je poljski podprvak!

Lani je ACH igral na Final 4, letos je Ligo prvakov začel z lepo zmago. (Foto: E Žurnal24 main
V prvem kolu odbojkarske Lige prvakov je ACH Volley vzel skalp poljskega podprvaka, ekipe Jastrzębski Węgiel. Dobili so prva dva niza, tretjega izgubili in nato četrtega po več kot pol ure dobili z 28:26.

Odbojkarji ACH Volleyja so v uvodni tekmi skupine C evropske Lige prvakov v gosteh premagali poljski Jastrzebski Wegiel s 3:1 (22, 21, -21, 26). Zmaga ACH-ja na Poljskem je prava popotnica za njihovo prvo tekmo v Centru Stožice, ko bodo čez teden dni gostili Budvansko Rivijero. Obetala se je drama, a so jo Blejci preprečili z odlično igro v četrtem nizu, ko jim je po zaostanku uspel preobrat. Slovenski prvaki, ki sicer znajo igrati še boljše, so praktično v vseh nizih zaostajali, a bili najbolj zbrani, ko je bilo to najbolj potrebno, kar jim je tudi prineslo nasploh prvi uspeh proti poljskim moštvom.

Četrti niz je potrdil, da gre za izenačeni ekipi. Bil se je težek boj za vsako točko, nobenim se ni uspelo odlepiti. Do prve večje prednosti so tako pred vstopom v končnico prišli domači, ki so vodili z 20:17, vendar se Blejci niso dali. Vid Jakopin je zbiral točke, bil najzaslužnejši za izenačenje na 21:21, izid je bil nato poravnan vse do 26 točke, četrto zaključno žogo pa so gosti z asom kapetana Andreja Flajsa vendarle izkoristili ter se tako veselili zelo pomembne zmage.

"Tekma je bila pričakovano težka, toda igrali smo izjemno potrpežljivo vse nize. Rahli padec smo doživeli v četrtem setu, toda prišli do žoge za zmago in z odlično akcijo kapetana Flajsa zaključili ta niz zmag," je po tekmi dejal trener Igor Kolaković. "Ta zmaga v gosteh je za nas izjemno pomembna, veliko vredna. S kakovostjo, ki smo jo pokazali, moramo nadaljevati še naprej oziroma našo raven igre dvigniti še višje."

"Dobil sem priložnost in sem dal veliko od sebe. Dejstvo je, da smo začeli dokaj nervozno, na začetku delali napake na servisu, toda v nadaljevanju smo se umirili in tudi zmagali. V tretjem setu smo imeli padec koncentracije, tako da nismo uspeli ujeti priključka proti koncu seta, četrtega smo igrali precej izenačeno, in tudi zasluženo zmagali," je srečanje povzel Alen Šket. Mitja Gasparini, ki letos igra za Jastrzebski, pa je povedal: "ACH-ju moram čestitati za zmago. Želim si, da bi naše moštvo v nadaljevanju Lige prvakov in tekmovanj nasploh vendarle ujelo pravi ritem. Želim si, da bi navduševali svoje navijače s svojo igro in da bi z dobrimi tekmami tudi prišli naprej. Vsekakor pa se že zdaj veselim našega nastopa v Ljubljani."

Liga prvakov, skupina C:

Jastrzębski Węgiel : ACH Volley 1:3 (26:28, 25:21, 21:25, 22:25)

 

Tretji poraz Kamničanov
Odbojkarji kamniškega Calcita Volleyballa so v prvi tekmi drugega kola pokala challenge v Istanbulu z 0:3 (-27, -20, -15) izgubili proti Belediyesiju. Gre za vodilno moštvo turške lige in lanske udeležence Lige prvakov, ki je v svoji dvorani gladko premagal tudi ACH Volley. Kamničani so se z njimi enakovredno kosali le v prvem nizu, v katerem so imeli celo priložnost, da ga dobijo, a so zapravili štiri zaključne žoge. V nadaljevanju niso niti enkrat več povedli. Kljub porazu in kakovostni razliki pa se Kamničani ne predajajo. Trener Bogdan Kotnik še vedno meni, da lahko Turke presenetijo v domači dvorani.

Salonit z zmago na povratno tekmo
Odbojkarji Salonita so v prvi tekmi 1/16 finala pokala CEV doma premagali Dinamo iz Bukarešte s 3:2 (-22, 22, -21, 25, 15). Ta rezultat ohranja realne možnosti, da si na povratni tekmi, ki bo naslednji četrtek v Bukarešti, zagotovijo napredovanje. Kanalci, ki se v zadnjem času bojujejo tudi s poškodbami, tako da je trener Dragutin Šuker šele na dan tekme izvedel, na katere igralce bo lahko računal (na koncu je imel vse), so pričakovali težko tekmo, njihova predvidevanja pa so se izkazala kot točna. Gostje so se predstavili kot solidna ekipa, vodili so z 2:1 v nizih, imeli svoje priložnosti za zmago že v četrtem nizu, v tie brakeu pa so celo zapravili meč žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.