Šport
14 ogledov

ACH pogumno na Poljsko

Odbojkarji ACH Volleyja gredo na Poljsko brez bele zastave. (Foto: Dejan Mijović
1/2
Žurnal24 main
Do "dneva D" v zgodovini slovenske odbojke so zgolj še trije dnevi. V soboto se namreč v Lodžu na Poljskem začenja zaključni turnir četverice, kamor poln optimizma potuje tudi ACH Volley.

Do zgodovinskega trenutka za slovensko odbojko so le še trije dnevi. Toliko namreč loči odbojkarje ACH Volleyja od prve tekme zaključnega turnirja v Lodžu. V njej se bodo pomerili s Trentinom, drugi par pa sestavljata moskovski Dinamo in Skra Belchatow, gostitelj turnirja. Blejski odbojkarji v Lodž potujejo v četrtek, v moštvu pa ni nikakršnih težav. V zadnjem času so se nekoliko spočili, si z vadbo v fitnesu povrnili nekaj moči, ki jim bo v zaključku sezone prišla zelo prav, prav tako pa so se pripravili na ekipo Trentina. O njih govorijo s spoštovanjem, dobro se zavedajo, da gre mogoče celo za najboljšo evropsko ekipo, a puške v koruzo ne mečejo.

Že sam dogodek je poseben, večina igralcev ga niti nikoli ne doživi. Prav zaradi tega bo nekaj pritiska, a poskušali se ga bomo čim prej znebiti in odigrati svojo igro.
Glenn Hoag

"Mi smo v letošnji sezoni že pripravili kakšno presenečenje, zakaj ne bi še enega. Na tekmi, ki ju bomo odigrali v Lodžu, smo se pripravljali, kot da gre za navadni tekmi, čeprav seveda ne gre. Že sam dogodek je poseben, večina igralcev ga niti nikoli ne doživi. Prav zaradi tega bo nekaj pritiska, a poskušali se ga bomo čim prej znebiti in odigrati svojo igro. Od točke do točke. Kaj bo to prineslo, bomo videli," je pred odhodom na Poljsko dejal trener Glenn Hoag in dodal:

"Res je, da smo že s samo uvrstitvijo na finalni turnir veliko dosegli, toda nočem, da bi se s tem zadovoljili. V Innsbrucku na prvi tekmi četrtfinala ni delovalo razmišljanje: nimamo česa izgubiti, lahko smo sproščeni. Čeprav je to res, pa nočemo razmišljati na tak način. Na vsaki tekmi si želimo zmagati."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V taboru slovenskih prvakov se zavedajo kakovosti italijanskega moštva. Z njim so se lani merili v predtekmovalni skupini in so dvakrat gladko izgubili. Letos naj bi bila italijanska ekipa še močnejša, a Blejci menijo, da so močnejši tudi sami. Vlogo favoritov vsekakor prepuščajo tekmecem, sami pa upajo, da jim uspe dobra igra, s katero tudi presenečenje ni izključeno. O morebitnih tekmecih v boju za prvo ali tretje mesto pa zaenkrat ne razmišljajo.

"Osredotočeni smo na Trentino. Sam sem zadolžen za analizo tekmecev in jasno je, da smo Italijane dobro preučili. Gre za izvrstno ekipo, mnogo boljšo od Macerate, ki smo jo izločili v osmini finala. Predvsem delajo manj napak. Naši igralci informacije dobivajo postopoma, saj jih ne sme biti preveč naenkrat, morajo pa biti kakovostne," meni pomočnik trenerja Tilen Kozamernik in podarja, da igra Trentina ne sloni le na dveh igralcih kot pri Macerati, ampak nevarnosti pretijo z vsakega igralnega položaja.

Tako kot vsi v blejskem taboru se tudi kapetan Andrej Flajs zaveda, da jih čaka težka naloga, toda verjame, da lahko njegova ekipa pripravi še eno senzacijo:

Mi se koncentriramo predvsem na njihove napadalce, ki jih bomo poskušali čim bolj zaustaviti. So spoštovanja vredna ekipa, a ne nepremagljiva.
Andrej Flajs

"Mislim, da imamo s Trentinom podobno igro, ki temelji na zmanjševanju števila napak. So ekipa, ki igra enostavno in neverjetno učinkovito. Mi se koncentriramo predvsem na njihove napadalce, ki jih bomo poskušali čim bolj zaustaviti. So spoštovanja vredna ekipa, a ne nepremagljiva," je dejal Flajs, ki meni, da je imela njegova ekipa nekoliko več časa, da se pripravi na turnir, saj so tekmeci brez odmora igrali italijansko ligo.

Italijani se bodo težje privadili na žoge Mikasa, s katerimi bodo igrali zaključni turnir, prav tako pa bodo proti sebi imeli občinstvo, saj so Poljaki že napovedali, da bodo navijali za slovenske odbojkarje. To pa zaradi Daniela Lewisa, ki je v preteklosti igral za Belchatow.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.