Šport
17 ogledov

ACH pred težko nalogo

ACH Volley na vrhu vztraja že sedem let zapored. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja po odmoru nadaljujejo nastope v ligi prvakov. Njihov tretji tekmec bo poljski podprvak Skra Belchatow in najboljša ekipa skupine bo na domačem terenu prav gotovo favorit.

Odbojkarji iz Ljubljane se bodo s poljskimi tekmeci, ki so dobili prvi dve tekmi, pomerili ob 18. uri v dvorani v Lodžu.

Njihovi predstavi v prvih dveh tekmah sta bili precej boljši kot tisto, kar so v tekmah proti Toursu in Budvanski rivijeri pokazali Ljubljančani. Varovanci Igorja Kolakovića so v Franciji povsem odpovedali, zelo slabo so igrali tudi v prvih dveh nizih doma proti črnogorskim prvakom, a so se v nadaljevanju prebudili in vendarle prišli do zmage oziroma dveh točk. Sodeč po prvih dveh krogih, Slovenci na Poljskem nimajo veliko možnosti, a gotovo računajo, da bo razmerje sil po odmoru zaradi reprezentančnih nastopov drugačno.

Ljubljanski odbojkarji se zavedajo, da so tokratni nasprotniki boljši, a na Poljsko ne odhajajo z belo zastavo. ACH na Poljskem nima česa izgubiti, lahko pa veliko pridobi. Kljub dobrim igram ACH Volleyja v domačem prvenstvu se zavedajo, da so tovrstne tekme povsem drugega pomena. V slovensko moštvo se po poškodbi vrača Matevž Kamnik, s svojimi izkušnjami pa bi lahko pomagal tudi libero Daniel Lewis, ki je pred prihodom v Slovenijo igral prav za poljske odbojkarje.

Poljska si je med reprezentančnim odmorom na svetovnem pokalu na Japonskem zagotovila nastop na olimpijskih igrah, tako, da na treningih Skra Belchatow ni imela popolne ekipe, a manjkalo je mnogo manj igralcev kot v slovenskem taboru, zato računajo, da jim odmor pred tekmo lige prvakov ni škodoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.