Šport
49 ogledov

ACH se je poslovil od Evrope

odbojka ACH Volley Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi zadnjega kroga skupine F lige prvakov v gosteh izgubili proti Modeni z 0:3 (-20, -23, -17).

ACH je izgubil pričakovano izgubil svojo peto tekmo v ligi prvakov, a tega, kar je v Modeni pokazal, se nima za sramovati. Še tretjo tekmo zapored je dokazal, da se krivulja forme vzpenja, velik del tekme je bil tekmecem enakovreden, predvsem velja to za prva dva niza, v katerih je v končnicah vendarle prišla do izraza kakovostna prednost vodilne ekipe skupine in italijanskega prvenstva, še posebno pri servisih. V tretjem nizu so nato slovenski prvaki popustili, pravega odpora ni bilo več. ACH bo tako v skupini zasedel zadnje mesto.

Ljubljančani so tekmo začeli pogumno, v prvem nizu vodili z 10:7, a nato so bili poleg odlične igre Nemanje Petriča v napadu usodni odlični servisi gostiteljev, v drugem delu niza so dosegli štiri ase, prišli do prednosti. Ta še pri izidu 22:20 ni bila velika, toda končnica je povsem pripadla favoritom, ki so igrali brez zvezdnika Earvina Ngapetha, niz je z asom končal Bruno Rezende.

V prvem delu je gostom manjkal predvsem kakšen dober servis, zato pa so boljše servirali v drugem. Po dobrih servisih Andreja Flajsa izničili serijo napak in prednost domačih 8:4, Jan Kozamernik jih je z blokom celo povedel v vodstvo z 11:10. Prednost so imeli še pri izidu 19:20, pri 23:23 je bil razplet niza še povsem negotov, a napako Slovencev za 24:23 je z asom kaznoval Miloš Nikić.

V tretjem nizu so Ljubljančani začeli nezbrano, domači so povedli z 9:4, nekaj časa je razlika še znašala štiri točke (12:8), nato pa je sledila nova serija napak, Italijani so povedli s 15:8, takrat je bilo jasno, da bo izid tekme 3:0.

Liga prvakov, 6. krog:

Skupina F

Modena : ACH Volley 3:0 (20, 23, 17)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.