Šport
19 ogledov

ACH se ne da: "Vse za zmago nad Toursom"

ACH Volley Belchatow liga prvakov Stožice Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH Volleyja so zapravili vse možnosti, da v skupini F zasedejo drugo mesto, a si napredovanje vendarle lahko zagotovijo kot najboljša tretjeuvrščena ekipa. A pri tem niso odvisni le od svoje zadnje tekme predtekmovalne skupine proti Toursu, ki bo v sredo v Stožicah, temveč tudi od rezultatov v drugi skupini.

"Mogoče bo za napredovanje dovolj naš poraz 2:3, mogoče pa tudi zmaga s 3:0 ne bo zadostovala. Zato se nima smisla obremenjevati z rezultati v drugih skupinah, ampak se osredotočiti predvsem na tisto, na kar imamo vpliv. To pa je tekma s Toursom, na kateri želimo pokazati dobro igro in zmagati. Nato pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Ali napredovanje v izločilne boje lige prvakov ali pa bomo evropske nastope nadaljevali v pokalu Cev," je pred temo s Francozi dejal član ACH Volleyja Andrej Flajs.

Kapetan meni, da so si za tak položaj krivi sami, saj na začetku niso kazali iger, kot bi jih morali: "V prvih tekmah smo zapravili veliko. Gladek poraz v Toursu in izgubljena točka proti Budvanski rivijeri doma sta bila velika minusa, ki ju nismo popravili niti doma proti Skra Belchatowu. A še vedno upamo. Proti Toursu bomo naredili vse, da zmagamo, če ne drugega, da se Francozom oddolžimo za boleč poraz na prvi tekmi in da se gledalcem oddolžimo za slabšo predstavo na zadnji tekmi proti Poljakom."

Trener Ljubljančanov Igor Kolaković meni, da so njegovi varovanci zadnje čase dobro trenirali, rast forme pa dokazali na zaključnem turnirju slovenskega pokala, predvsem pa na zadnji tekmi lige prvakov v Budvi, kjer so število napak zmanjšali na minimum. Seveda Tours, ki že dolgo časa ne pozna poraza ne v domačem prvenstvu ne v Evropi, ni Budvanska rivijera, vsekakor pa ni niti nepremagljiv.

"Jasno, da gremo na zmago, jasno pa je tudi, da nas čaka težka naloga. O kakovosti Francozov nima smisla govoriti, dovolj je le pogled na lestvico, kjer zasedajo prvo mesto pred favoriziranim Belchatowom. Prav tako bodo v Ljubljani prvo mesto želeli potrditi, zato potrebujejo zmago. Obe ekipi sta tako pod pritiskom in prav temu smo zadnje čase posvečali veliko pozornosti. Fantom ni lahko, pod pritiskom so bili že v Budvi, ko smo morali zmagati, podobno je tudi zdaj. Prav tako s fanti ne izgubljamo energije z računanjem, kaj in kako. Osredotočeni smo na tekmo s Toursom, tudi ugodni izidi na drugih tekmah nam ne pomenijo ničesar, če Francozov tokrat ne premagamo," je povedal Kolaković.

ACH Volley, pri katerem bo spet manjkal Matevž Kamnik, Alan Komel pa se po bolezni počuti bolje in bo za tekmo najbrž nared, je v prvi tekmi pokazal katastrofalno predstavo, predvsem ni našel protiorožja za servise tekmecev. Prvo tekmo so Kolaković in njegovi fantje podrobno analizirali in bolje pripravljeni čakajo obračun. Tudi v taboru Francozov menijo, da se prva tekma ne more ponoviti, da bo tokrat streti odpor slovenskih prvakov mnogo težje.

"Naš cilj je zmaga, toda ne bo lahko. V prvi tekmi ACH ni pokazal svoje kakovosti, zakaj ne, ne vem. V drugih tekmah so bili mnogo boljši in pričakujem, da bodo dobri tudi tokrat. Za nas je tekma zelo pomembna, saj v nadaljevanju lige kot prvouvrščena ekipa dobimo lažjega tekmeca. Prepričan sem, da bomo morali za zmago dati vse od sebe. Gladko zmago proti Belchatowu smo pozabili, v Ljubljani nas čaka povsem drugačna tekma. Poljska in slovenska ekipa sta povsem različni, Poljaki igrajo na moč, Ljubljančani pa so bolj tehnična ekipa," meni trener Toursa Maurizio Paes, ki ima tudi nekaj zdravstvenih težav v ekipi, med drugim je bolan njihov odličen brazilski podajalec Rafael Redwitz, ki pa naj bi vseeno igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.