Šport
28 ogledov

ACH: "Trentino je premagljiv"

Žurnal24 main
Andrej Flajs bo s soigralci iz ACH Volleyja v soboto nastopil na Final 4 odbojkarske Lige prvakov. "Ker se v polfinalu ne merimo s poljskim Bełchatówom, naj bi večina v dvorani navijala za nas."

Andrej, je kaj dodatnega pritiska pred turnirjem v Lodžu?
Nekaj ga je čutiti. Vsekakor nismo vajeni igrati pred 12 tisoč ljudmi. Edini pravi pritisk pa je ta, ki si ga postavljamo igralci sami. Poskušali bomo igrati takšno odbojko kot v celotni sezoni. Vemo, da smo si nastop na zaključnem turnirju zaslužili. Odigrali bomo po najboljših močeh, ali bo to proti eni izmed najboljših ekip na svetu dovolj, pa bomo še videli. Tudi Italijani niso nepremagljivi.

Odigrali bomo po najboljših močeh, ali bo to proti eni izmed najboljših ekip na svetu dovolj, pa bomo še videli. Tudi Italijani niso nepremagljivi.
Andrej Flajs
Za zdaj torej razmišljate le o Italijanih?
Tako je. Naši igri sta dokaj podobni. Oboji poskušamo igrati s čim manj napakami. Tekmec nas mora premagati s svojo igro. Proti Trentinu bomo več napadali s servisom, so pa ekipa, ki igra preprosto, a neverjetno učinkovito. Zato so tudi evropski prvaki. Treba bo predvsem zmanjšati učinek tekmečevih izjemnih napadalcev.

Imeli ste nekaj več časa za pripravo. Je to prednost?
Italijani so tu malce na slabšem, saj so imeli manj časa. Tudi žoga bo za njih drugačna kot v italijanskem prvenstvu. Mi z Mikaso igramo tudi v Interligi, a so tekmeci tehnično tako dobri, da večjih razlik ne bi smelo biti. Nekaj reči bo novih tudi za nas – predvsem velikost dvorane. Samo s pogovori in sestanki se je na kaj takšnega nemogoče pripraviti. Morali se bomo čim prej sprostiti in kljub množici zaigrati sproščeno.

Navijači naj bi bili v polfinalu na vaši strani ...
Ker se v polfinalu ne merimo s poljskim Bełchatówom, naj bi večina v dvorani navijala za nas. Razlog je libero Daniel Lewis, ki je v zadnji sezoni igral prav za Bełchatów.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.