Šport
18 ogledov

ACH v Gentu do lahkih 3:0

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 4. kola Lige prvakov v Gentu premagali Euphony Asse Lennik s 3:0 v nizih (14, 19, 17).

"V povratnem dvoboju boste videli povsem drugačen Lennik," je bil po gladkem porazu v Ljubljani optimistično razpoložen slovenski reprezentant pri belgijski ekipi Miha Plot, a njegov optimizem, ki ga je pokazal že pred prvo tekmo v Stožicah, je bil brez prave podlage.

Ljubljančani, ki so prav tako pričakovali boljšo predstavo tekmecev, so bili tudi v povratni tekmi vsaj za razred boljši in to prav v vseh elementih. Najvažnejše pa je bilo, da so varovanci Luke Slabeta spet odlično servirali (11 asov), praktično prav vsi. Belgijci - na tekmi niso niti enkrat vodili - so imeli ogromno težav s sprejemom, tako da so težko organizirali svoje napade, ki so jih gosti z lahkoto branili, bodisi z obrambo v polju bodisi z blokom ob mreži.

Da se domačim ne obeta nič dobrega, je bilo jasno že na začetku. S servisi Milana Rašića so Slovenci prišli do vodstva s 4:0, po točki Gregorja Šketa, ki je na korektorskem mestu dobil prednost pred Moryjem Sidibejem, kar nakazuje, da se mu je forma močno izboljšala, pa že z 8:1.

Domači so sicer za kratek čas ustavili nalet slovenskih prvakov, se približali na štiri točke zaostanka (5:9), a po asu Šketa je prednost spet hitro narasla na šest točk. Po asu Gregorja Ropreta, ki je spet igral odlično, je bilo na semaforju 20:11, takrat je bilo že jasno, da bo uvodni niz pripadel gostom.

Po drugem tehničnem odmoru +6

Nadaljevanje tekme ni ponudilo bistvenih sprememb. Z asom Ropreta so povedli s 4:1, z blokom Rašića s štirimi, s točko zanesljivega Andreja Flajsa pa že z 12:6. Sledilo je nekaj slabših trenutkov ljubljanske ekipe, toda še zdaleč to ni bilo nič zaskrbljujočega, saj so že ob drugem tehničnem odmoru vodili s šestimi točkami prednosti, ki so jih zlahka ohranili do konca.

Na začetku tretjega niza so Ljubljančani naredili nekaj napak pri servisih, toda že ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:6. Čeprav je bilo vzdušje v dvorani turobno, Slabetovi varovanci niso zaspali. Še naprej so bili zanesljivi. As Uroša Kovačevića jim je zagotovil vodstvo s 14:8, tudi pri tem pa se niso zaustavili, saj so razliko do konca le še večali.

Liga prvakov, skupina D, 4. kolo:

Euphony Asse Lennik : ACH Volley 0:3 (-14, -19, -17)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.