Šport
59 ogledov

ACH Volley do sedmega naslova

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v finalu srednjeevropske lige v dvorani Tivoli premagali branilca naslova avstrijski Hypo Tirol Innsbruck s 3:1 (23, 23, -22, 19) in se še sedmič veselili zmage v tem tekmovanju.

Lanskoletni zmagovalci srednjeevropske lige, ki so za uvrstitev v finale potrebovali pet nizov, tako kot tudi odbojkarji ACH Volleyja, so v tekmo vstopili v vlogi favorita, saj so v ligi prvakov igrali vidnejšo vlogo od slovenskih državnih prvakov, ki so jih na začetku leta brez izgubljenega niza premagali v Tivoliju. Pet nizov so za preboj v finale potrebovali tudi ljubljanski odbojkarji, ki so v finalu za svojo sedmo zmago v srednjeevropski ligi potrebovali štiri nize.

V uvodnem nizu so si ljubljanski odbojkarji prednost petih točk ob drugem tehničnem odmoru priigrali po zaslugi boljšega servisa in dobre igre na prvi "tempo", saj je organizator igre Rok Satler odlično sodeloval z Janom Kozamernikom in Mariom Konciljo. Dobro je deloval tudi ljubljanski blok, toda na servis slovenskega reprezentančnega organizatorja igre Gregorja Ropreta, sicer kapetana Innsbrucka, so se gostje domačinom približali le na točko zaostanka (20:21). Z blokom Latvijca Janisa Pede je na 22. točki sledilo izenačenje, ne pa tudi preobrat, kajti Koncilja je z blokom svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, Jan Pokeršnik pa ga je potrdil.

Mochalski odločil drugi niz

Najboljša avstrijska ekipa zadnjih let, ki že vse od sezone 2004/5 igra v ligi prvakov, je v drugem nizu popravila svojo učinkovitost v napadu in ob prvem tehničnem odmoru vodila z dvema točkama prednosti. Ljubljančani so z blokom Samuela Walkerja povedli 9:8, vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, saj je Innsbruck tudi na drugi tehnični odmor odšel z dvema točkama naskoka. V domači ekipi je v igro vstopil Jernej Trpin, ki je z blokom poskrbel za novo izenačenje, tokrat na 18. točki, po napaki gostov pa so Ljubljančani povedli 19:18. V končnici niza je razigrani Eric Mochalski z dvema zaporednima točkama le strl odpor gostov.

Gostje uspeli znižati

Na servis Estonca Reneeja Teppana je Innsbruck v tretjem nizu dosegel pet točk zapored za vodstvo z 8:5, a so Ljubljančani odgovorili na najboljši možni način, saj so po asu Walkerja, ki se je vrnil v igro, in bloku Roka Satlerja, povedli z 11:8. Vendar se je pravi boj v tretjem nizu na taraflexu tivolske dvorane šele razplamtel, tudi ob drugem tehničnem odmoru pa so bili v prednosti gostje. Tokrat le za točko, ki so jo pred vstopom v končnico povečali na tri (20:17), Ljubljančanom pa ni pomagal niti drugi polminutni odmor trenerja Zorana Kedačiča, čeprav so se po asu Satlerja Innsbrucku še enkrat približali na točko zaostanka. Sledil je dotik na mreži, nato pa je Frances Pedro potrdil zmago Innsbrucka v tretjem nizu.

Rutinirano čez ciljno črto

Brazilec Pedro je bil s svojimi servisi usoden za ACH tudi na začetku četrtega niza, saj je Innsbruck zaostanek treh točk (4:7) spremenil v vodstvo 9:7, a so se Ljubljančani hitro vrnili v igro in izid na deseti točki izenačili, z novo točko Mochalskega pa povedli 14:11. V domači ekipi je spet začel delovati blok in prav po bloku Jana Pokeršnika je bilo 16:12. Še bliže sedmemu naslovu v srednjeevropski ligi so bili domači odbojkarji z asom Mochalskega, saj so Tirolci zaostajali že za pet točk (15:20). Visoke prednosti Ljubljančani niso več izpustili iz rok, zadnjo točko v letošnji srednjeevropski ligi je dosegel Mochalski, z 20. točkami tudi najbolj učinkovit igralec finalnega obračuna.

V tekmi za tretje mesto je Calcit Volleyball s 3:2 premagal Posojilnico Dob.

Finale:

ACH Volley : Hypo Tirol Innsbruck 3:1 (23, 23, -22, 19)
Mochalski 20, Pokeršnik 13, Walker 11; Teppan, Soares po 14, Peda 9

Tekma za 3. mesto:
Calcit Volleyball : Posojilnica Dob 3:2 (-20, 20, -21, 21, 11)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.