Šport
21 ogledov

ACH Volley v petem poskusu prebil led

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga lige prvakov vendarle zabeležili prvo zmago. S 3:1 (-19, 21, 27, 18) so v Tivoliju premagali Vojvodino NS Seme in se ji tako oddolžili za poraz v Novem Sadu.

ACH je v zadnji tekmi pred domačimi navijači vsaj do neke mere vendarle pokazal igro, vredno lige prvakov. Imel je sicer nekaj nihanj, tekmo slabo začel, a se v nadaljevanju zbral in na trenutke kazal zelo dobro predstavo.

Še posebej pa je navdušil z veliko željo po zmagi, borbenostjo in požrtvovalnostjo, kar se je posebej izrazilo v napetem tretjem nizu, v katerem je rešil dve zaključni žogi gostov. S tem si je nabral psihološko prednost, ko jo je v četrtem nizu znal izkoristiti.

Ljubljančanom, pri katerih so se izkazali predvsem Eric Mochalski, Jernej Terpin in Jan Kozamernik, pa zmaga ne pomeni veliko, saj se bodo težko izognili zadnjemu mestu v skupini H (možnost za napredovanje ali uvrstitev v pokal Cev so zapravili že prej).

V zadnjem krogu, ki bo naslednji četrtek, bo moral na gostovanju proti izrazito kakovostnejši Modeni za to najbrž osvojiti dva niza oziroma točko.

"Mislim, da smo pokazali, da spadamo v ligo prvakov. To ni pokazala le prva šestorka, ampak tudi drugi, tu mislim predvsem na Terpina. Začeli smo nervozno, želeli smo točke osvajati na silo. Servisi nam niso šli, ampak smo v nadaljevanju spremenili taktiko servisov, kar se nam je obrestovalo. Uspele so mi tudi menjave, dokazali smo, da imamo veliko daljšo klop kot Srbi. Zmaga nam v psihološkem smislu veliko pomeni, zdaj nam bo samozavest narasla. V Modeno se bomo odšli učit, tekma proti Italijanom nam bo gotovo koristila." je povedal trener ACH Volley Zoran Kedačič.

Liga prvakov, 5. krog:

Skupina F

ACH Volley : Vojvodina 3:1 (-19, 21, 27, 18) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.