Šport
9 ogledov

ACH začel s porazom

ACH Volley potrebuje le še no zmago za osmi naslov prvaka. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so s porazom začeli letošnjo Ligo prvakov. V Toursu jih je po uri in 20 minut igre s 3:0 (17, 19, 21) premagal istoimenski klub, francoski podprvak in nekdanji evropski prvak.

Če se pa jutru dan pozna, se slovenskim prvakom v predtekmovanju ne obeta nič dobrega. Sam poraz v Franciji sicer ne bi bil zaskrbljujoč, a če je tokratna predstava prikaz realnega stanja med ekipama in če je poljski Skra Belchatow res ekipa, ki jo bo težko ugnati, potem varovanci Igorja Kolakovića nimajo veliko možnosti za napredovanje. Navijači ACH Volleyja lahko le upajo, da so imeli slovenski odbojkarji le slab dan in da neprepričljiva igra ni posledica realnega stanja.

Ljubljančani, opogumljeni z dvema zmagama na mednarodnih turnirjih in zmagi v prijateljski tekmi proti Padovi, so bili bledi v vseh elementih, tako da niso niti v enem trenutku ogrožali zmage razpoložene domače ekipe. Le dvakrat na tekmi so vodili z več kot točko prednosti in še to na začetku oziroma sredini tretjega niza. Žarek upanja je zasijal le v tretjem nizu pri vodstvu s 13:11, ki pa jo je odlični domači češki korektor David Konecny z odličnimi servisi hitro izničil, še več, svojo ekipo je spet popeljal v zanesljivo vodstvo. Prav v teh trenutkih je pri gostih povsem odpovedal sprejem, ki je bil na začetku še zelo soliden, nato pa je strmo padal. Slovencem se je močno poznala odsotnost blokerja Matevža Kamnika, za nameček pa je poškodovan igral še en bloker Adam Simac. Blok tako ni bil tak kot v prejšnjih letih, a še bolj so šepale napadalne akcije, napak je bilo ogromno.

Odbojkarji ACH Volleyja so tekmo sicer dobro začeli. Dolgo časa so držali korak z gostitelji, ki so prvo serijo točk nanizali šele po izidu 12:12, ko so povedli s tremi točkami razlike. A gostje so se hitro približali na točko zaostanka, po izidu 16:15 so Francozi spet dobili tri zaporedne točke, s tem pa si priborili veliko prednost. Slovenski prvaki so se tega zavedali, se nekoliko prehitro predali, saj so do konca osvojili vsega dve točki, po zaostanku 17:20 pa nobene več.

Kriza s konca uvodnega niza se je nadaljevala tudi na začetku drugega. Tours, ki ima v svojih vrstah kar osem tujcev, je povedel z 10:3, takrat pa se je že dalo slutiti, da se dvoboj za slovenske prvake ne bo dobro končal. Kolaković je sicer reagiral z menjavami, namesto Alana Komela, Mateja Vidiča in Dejana Vinčića je v igro poslal Andreja Flajsa, Simca in Gregorja Ropreta, predvsem slednji je po zaostanku 14:21 s servisi, po katerih so gosti znižali na 17:21, vlil nekaj upanja. A to je bilo kratkotrajno, saj so domači vzpostavili ravnotežje in niz mirno pripeljali do konca.

Tretji niz je bil izenačen, ACH je vodil s 3:1 in 13:11, a kot že rečeno, so domači hitro obrnili izid v svojo korist. Odločilno prednost pa so si priigrali ob vhodu v končnico, ko so povedli z 22:18.

Naslednjo tekmo lige bodo Ljubljančani igrali naslednjo sredo, ko v Stožice prihaja slovenski selektor Veselin Vuković in njegova Budvanska Rivijera, ki je tokrat z 0:3 doma klonila proti poljskemu Skra Belchatowu.

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina F

Tours VB : ACH Volley 3:0 (-17, -19, -21)

Budvanska Rivijera : Skra Belchatow 0:3 (-21, -17, -22)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.