Šport
32 ogledov

ACH začenja LP: "Čaka nas težko delo!"

Igralci Zenita so iz Lige prvakov izločili ACH Volley. Na koncu pa so osvojili d Benjamin Kovač
Odbojkarje ACH Volleyja v četrtek čaka začetek letošnje Lige prvakov. Za začetek odhajajo na zahtevno gostovanje v Tours, kjer jih čakajo francoski podprvaki, ki imajo tako kot slovenski prvaki prenovljeno ekipo. Ta je na papirju močnejša od lanske, kar kažejo tudi rezultati v prvenstvu, v petih krogih so namreč petkrat zanesljivo zmagali.

"Čeprav še ne vemo natančno, kako igrajo, saj nas natančne analize še čakajo, vemo, da gre za vrhunsko ekipo. Okrepila sta jih sprejemalca Miloš Terzić, evropski prvak s srbsko reprezentanco, in Kubanec Yosleyder Cala, ki ima bogate izkušnje z igranjem v dobrih klubih. Tudi od prej že imajo nekaj odličnih igralcev, tako da nas gotovo čaka težko delo. Tudi mi smo dobra ekipa in vsekakor v Francijo potujemo samozavestni in z veliko željo po zmagi," je dejal organizator igre ljubljanske ekipe Dejan Vinčić.

Poleg Yosleyderja Cale, ki je v Tours prišel iz Verone, in Miloša Terzića, nekdanjega igralca Crvene zvezde, v francoski ekipi igra še nekaj tujcev. Češka brata Konečny sta že dlje časa pri Toursu, ravno tako odlični podajalec Brazilec Rafael Redwitz, ki ga ACH pozna tudi z dvobojev v sezoni 2009/10, ko je igral za poljsko Resovio, iz španske Almerie pa je v klub prišel tudi ameriški centralni bloker David Smith. Novih je tudi nekaj francoskih igralcev, vsekakor gre za ekipo, vredno vsega spoštovanja, ki ima povrh vsega tudi bogato tradicijo, leta 2005 je namreč Tours že osvojil Ligo prvakov.

Na papirju naj bi bili ravno Francozi tisti, ki se bodo s slovenskimi prvaki v skupini F, v kateri sta še poljski Skra Belchatow in črnogorska Budvanska Rivijera, borili za drugo mesto, a Vinčić meni, da je razplet v skupini lahko tudi drugačen, kot napovedujejo strokovnjaki: "Belchatow ni v najboljši formi. V poljskem prvenstvu je izgubil že tri tekme, tako da ne verjamem, da bo v naši skupini imel lahko delo. Je pa res, da so nam napovedali le boj s Toursom za drugo mesto."

ACH Volley je v letošnjem državnem prvenstvu z lahkoto dobil vse tri tekme, v interligi pa ne igra, priključil se ji bo šele v končnici. Po zmagah na dveh mednarodnih turnirjih težkih preizkušenj ni imel, za generalko za Tours je označil prijateljsko tekmo proti italijanskemu prvoligašu Padovi. Tekmo je dobil s 3:2, kot pravi Vinčić, so bili po njej fantje zelo zadovoljni: "V prvih dveh nizih smo pokazali fantastično igro, ki nam vliva optimizem, kakor tudi dejstvo, da smo dobili peti, odločilni niz. Očitno ima ekipa pravi karakter, saj se zna pobrati, ko je to najbolj potrebno. To dokazuje tudi tretji niz dvoboja proti Salonitu, v katerem smo izničili prednost tekmecev 24:20," meni Vinčić.

Slovenski reprezentant pa je slabše volje ob omembi svojega zdravstvenega stanja. Stanje z bolečinami v hrbtenici noče in noče biti boljše, čeprav vseeno ni tako hudo, da tako kot bloker Matevž Kamnik v Franciji ne bi mogel igrati: "Sicer treniram po posebnem programu, a vseeno ni nevarnosti, da ne bi zaigral. Toda stanje ni optimistično. Na magnetni resonanci se je pokazalo, da so moji diski povsem izrabljeni. Bil sem že pri vseh mogočih zdravnikih, očitno se bom moral v prihodnosti odločiti za operativni poseg."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.