Šport
57 ogledov

ACH: zmaga za Jakopinov rojstni dan

Vid Jakopin Nik Rovan
Odbojkarji ACH Volleyja so z eno nogo že v osmini finala Lige prvakov. Za dokončno potrditev na zadnjih dveh tekmah potrebujejo vsega točko, lahko pa obe tekmi tudi izgubijo, če jim gredo na roko drugi rezultati.

A varovanci Igorja Kolakovića se na druge ne ozirajo, zato bodo že na sredinem gostovanju v Budvi poskušali potrditi napredovanje. Slovenski prvaki so se na pot v Črno goro odpravili že prejšnji teden. Vmes so se ustavili še v Splitu, kjer so v srednjeevropski ligi gostovali pri Mladost Marini Kašteli, kjer so z gladko zmago proti četrtouvrščenemu moštvu tega tekmovanja dokazali, da jim med prazniki forma ni padla. Seveda pa je tekma Lige prvakov povsem nekaj drugega, zato ne pričakujejo, da bodo z lahkoto opravili tudi z Budvansko Rivijero, ki je na domačem igrišču gotovo nevarnejša kot na gostovanjih. V Ljubljani se je z blejsko ekipo enakovredno kosala le en niz.

Igor Kolakovic Kolakovi%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Jasno je, da nas čaka težja naloga kot v Ljubljani. A smo optimistično razpoloženi. Če bomo igrali odgovorno in disciplinirano, si lahko že v Črni gori zagotovimo napredovanje," meni Vid Jakopin, ki je na poti v Budvo praznoval 23. rojstni dan. ACH Volley lahko napreduje in si s tem zagotovi možnost, da kandidira za zaključni turnir najboljših štirih ekip, tudi če obe tekmi izgubi. A v primeru poraza v Budvi in nato še v Ljubljani proti Jastrzebskim (naslednjo sredo) mora računati na pomoč Olympiacosa, ki ima do konca ista tekmeca kot slovenski prvaki.

"Vse tri ekipe se še borijo za drugo mesto in bodo proti nam zelo motivirane. Toda nas to ne zanima, želimo nadaljevati niz zmag. Še enkrat se hočemo dokazati v gosteh," se na položaj Črnogorcev ne ozira kapetan Andrej Flajs, enakega mnenja je trener Igor Kolaković, sicer Črnogorec.

"Občinstvo v Budvi ni primerljivo, vsaj kar se tiče podpore in navijanja. A ne glede na to, na tekmi lahko pričakujemo precej naelektreno ozračje in velik pritisk na naše odbojkarje. Toda ACH Volley je velik klub in tega pritiska zagotovo ne bo občutil kot hendikep," je prepričan Kolaković, ki je s svojimi varovanci v Budvi že opravil nekaj treningov.

Gostitelji s trenerjem Veselinom Vukovićem na čelu, tudi selektorjem slovenske reprezentance, vlogo favoritov prepuščajo gostom, a svojim navijačem zagotavljajo boj za vsako točko. Kot pravijo, trenutno nimajo pravega tekmovalnega ritma, za nameček je ta hip črnogorsko državno in pokalno prvenstvo dokaj slabe kakovosti, tako da niti sam pravzaprav ne ve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.