Šport
27 ogledov

Acroni bo vodil Heikki Mälkiä!

Žurnal24 main
Po dnevih čakanja na novega trenerja na Jesenicah je zdaj jasno: hokejiste Acronija, ki bodo v ponedeljek začeli s pripravami, bo v sezoni 2010/ 2011 vodil finski trener Heikki Mälkiä.

52-letni Finec bo na Jesenice prispel 5. avgusta, ko se bo prvič srečal s svojimi novimi varovanci. Strateg iz dežele tisočerih jezer se je rodil 7. marca 1958 v mestu Imatra na jugovzhodu Finske, vso igralsko kariero (v SM ligi je odigral 358 tekem, v ligi Mestis pa 177), ki je trajala od leta 1975 do leta 1992, pa je igral na Finskem. Petnajst sezon je igral za moštvo SaiPa, dve sezoni je branil barve moštva JYP. Leta 1999 se je oprijel trenerskega poklica, kruh si je služil na Finskem (osem sezon v SM ligi) in na Danskem (tri sezone).

O odločitvi, da bo jeseniško hokejsko barko krmaril Finec, je športni direktor Acroni Jesenic Zvone Šuvak dejal:

''Tok dogodkov v pretekli sezoni je pokazal marsikaj. Mike Posma je na Jesenicah prav gotovo opravil veliko delo, a je kljub temu prišlo do nekaterih stvari, zaradi česar se mora klub stabilizirati, tudi z menjavo na trenerskem stolčku. Na Jesenice prihaja finski trener z izkušnjami iz prve finske lige, zelo dobro zna delati z mladimi igralci, zato od njega pri tem delu z domačimi mladimi hokejisti pričakujemo veliko. Hkrati ima bogate izkušnje in tudi delo pod stresom ni zanj nič novega. Vodil je namreč ekipe v prvi finski ligi, kjer stres ni nič manjši ali večji, kot je v ligi EBEL. Želimo si trenerja, ki bo iz ekipe znal potegniti maksimum, ki bo ekipo znal dvigniti na mesta, ki prinašajo končnico.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.