Šport
15 ogledov

Adijo, Chilly! Favre zdaj na klop?

1/37
Žurnal24 main
Pet izgubljenih žog Elija Manninga in tri prestrežene podaje Peytona Manninga. In tako sta njuni ekipi, Giants in Colts, izgubili proti Eaglesom oziroma Patriotsom. Končno je odletel trener Vikingsov.
Zadnja novica!
Vikings so končno odslovili trenerja Brada Childressa. To bržkone pomeni, da bo Brett Favre na naslednji tekmi obsedel. Nova priložnost za Travarisa Jacksona?

Tudi Peyton greši
Peyton Manning
proti Tomu Bradyju. Indianapolis Colts proti New England Patriotsom. To je največje rivalstvo zadnjega desetletja v ligi NFL. Statistično je boljši Manning, a Brady ima več prstanov. Na prejšnjih sedmih tekmah so šestkrat zmagali Colts. V tekmo 11. kola sezone so vendarle kot favoriti šli Patriots. Poškodbe so Indy preveč razredčile. Za poraz z 28:31 pa je bil na koncu vendarle odgovoren Peyton sam. In to se ne zgodi pogosto (oziroma nikoli). Sicer je imel 396 jardov in štiri touchdowne, a je podal kar tri prestreže žoge. Zadnjo v zadnji minuti tekme, ko so bili Colts že na območju, ko bi lahko zadeli prosti strel in izvlekli vsaj podaljšek. Colts so s četrtim porazom na drugem mestu v diviziji AFC Jug, potem ko so Jacksonville Jaguars (6-4) premagali Cleveland Browns (3-7). Za končnico bodo Peyton in soigralci še garali. Šest tekem pred koncem rednega dela so ji bliže Patriots, ki so na drugem mestu divizije AFC Vzhod. V slednji še naprej vodijo New York Jets (8-2), ki so še tretjič na zadnjih štirih tekmah zmagali v izdihljajih srečanja. Mark Sanchez je Santoniu Holmesu podal za zmagoviti touchdown vsega 10 sekund pred koncem tekme. Houston Texans (4-6) so tako padli s 30:27.

Dallas Cowboys (3-7) so pod novim trenerjem Jasonom Garrettom dobili drugo tekmo zaporedoma. S 35:19 so premagali Detroit Lions (2-8). Razočaranje vikenda je bila tekma Oakland Raidersov (5-5) in Pittsburgh Steelersov (7-3). Prvi so igrali tako obupno kot v prejšnjih sezonah in ne tako dobro kot na prejšnjih tekmah te sezone in Jeklarji so jih zmleli s 35:3. Vince Young je izgubil mesto prvega podajalca Tennesse Titansov (5-5), potem ko se je neprimerno odzval na zamenjavo. Washington Redskins (5-5) so jih premagali po podaljšku 19:16. Sramoto so si privoščili Cincinnati Bengals (2-8), ki so vodili z 28:7, a so jih Buffalo Bills (2-8) na koncu premagali z 49:31.

Še več napak Elija
Po nekaj tekmah brez napak so se te vrnile na scenarij iger Elija Manninga. Izgubil je pet žog in New York Giants (6-4) so za drugi zaporedni poraz morali priznati premoč divizijskim rivalom Philadelphii Eaglesom (7-3). Ti so se zdaj utrdili na prvem mestu AFC Vzhod. Obramba Giantsov je pravzaprav solidno ustavila prejšnji teden neverjetnega Michaela Vicka (takrat je imel šest touchdownov, tokrat nobenega), nakar so mu dovolili uspešno izvedeno akcijo v četrtem poskusu v kritični zadnji četrtini – in ne le za nov prvi down, temveč kar za touchdown LeSeana McCoya. Za konec je usodo Giantsov s prostim strelom zapečali še David Avers. Bilo je 27:17. "Nismo imeli spoštovanja do žoge in to nas je stalo zmage," je izjava tedna s strani trener Velikanov, Toma Coughlina.

Potopljena vikinška barka
Green Bay Packers (7-3) so zabili zadnji žebelj v krsto Brettu Favru in njegovim Minnesota Vikingsom (3-7). Po porazu 3:31 je bil skrajni čas, da odslovijo trenerja Brada Childressa in 41-letnega Favra (tokrat brez enega samega touchdowna) posadijo na klop! In Childressa dan po tekmi tudi so! Če se je vikinška barka dokončno potonila, pa se Sirarji spet dvigajo: premagali so poškodbe, Aaron Rodgers pa je s 301 jardom in štirimi touchdowni dokazal, da je v Green Bayu pravi naslednik Favra, ki je bil tam bog 17 let (do 2007). Packers sicer za končnico čaka še hud boj, saj so v diviziji NFC Sever z enakim razmerjem zmag in porazov tudi Chicago Bears (7-3), ki so v četrtek s 16:0 ponižali Miami Dolphins (5-5).

11. teden se je sklenil s tekmo med San Diego Chargers (5-5) in Denver Broncos (3-7). Prvi so zmagali s 35:14. Gre za divizijski dvoboj v AFC Zahod. Ta divizija je tako kot večina zelo izenačena (v končnico gre prvak divizije in še po dva "neprvaka" iz vsake konference). Lestvice lahko pogledate tukaj.

Saints dvigajo formo
V bitki za končnico so še tri ekipe divizije NFC Jug. Po novi zanesljivi zmagi vodijo Atlanta Falcons (8-2). S 34:17 so premagali St. Louis Rams (4-6). Branilci naslova prvaka Super Bowla, New Orleans Saints (7-3), niso imeli težav s Seattle Seahawks (5-5). Ob zmagi s 34:19 je Drew Brees podal za 382 jardov in štiri touchdowne. Še kar ne gre odpisati Tampe Bay Buccaneersov (7-3), ki so se to nedeljo z 21:0 poigrali s San Francisco 49ers (3-7). Slednji kljub obupnim igram in porazom ostajajo z možnostjo za končnico, saj je njihova divizija NFC Zahod pač tako zelo pomilovanja vredna. Ob Seahawksih, Ramsih in 49ers so namreč ta konec tedna izgubili tudi Arizona Cardinals (3-7). Kansas City Chiefs (6-4) so prebrodili manjšo krizo in jih premagali z 31:13. Z dvema ujetima touchdownoma in 109 jardi je izstopal Dwyane Bowe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.