Šport
22 ogledov

Agassi: "Nadal postaja vse boljši"

Prejšnji teden je Nadala gripa dobro zdelala. Melbourne pa se bliža. (Foto: Reut Žurnal24 main
Naslednji teden se začne OP Avstralije. Rafael Nadal bo igral za četrti grand slam zapored. Ga lahko ustavi bolezen, ki ga je zdelala prejšnji teden? Andre Agassi meni, da ne in da bo osvojil Melbourne.

Teniška sezona 2011 se je začela z dominantno zmago Rogerja Federerja na turnirju v Dohi in porazom v polfinalu lani najboljšega (številke ena na lestvici ATP) Rafaela Nadala. Razlog za slednje je gripa in povišana temperatura, ki je Špancu vzela veliko moči. A zdaj se bliža prvi grand slam sezone. Ga bo bolezen prikrajšala za poseben dosežek? Če osvoji Melbourne, bo aktualni zmagovalec vseh štirih grand slamov (lani je dobil Roland Garros, Wimbledon in OP ZDA). Vse štiri zapored je nazadnje dobil Rod Laver leta 1969.

Še vedno postaja vse boljši. Z nobenim presežkom me ne more več presenetiti.
Andre Agassi
"Rafael je lani dominiral. Po OP ZDA si je vzel odmor in bo zato spočit ter samozavesten," meni nekdanji prvi igralec sveta Američan Andre Agassi, ki je prepričan, da Nadala gripa ne bo ustavila. "Roger je prav tako konec leta igral fantastično. Med njima bo zelo tesno, a mislim, da ima Rafa malo več možnosti." Še več: Agassi je prepričan, da lani tako dominantni Nadal še ni na vrhuncu. "Niti slučajno! Še vedno postaja vse boljši. Z nobenim presežkom me ne more več presenetiti."

Agassi verjame, da lahko Nadal ponovi dosežek švedske legende Bjorna Borga, ki je Wimbledon osvojil petkrat; trikrat je tej zmagi dodal še Roland Garros. "Ni lahko doseči Borgovega rekorda v Wimbledonu, a Španec je s svojo igro v Wimbledonu že navdušil." Rafael ima za zdaj dva zaporedna naslova v Parizu in dva na sveti travi v Londonu (če ne bi imel vmes težave s koleni, bi gotovo imel še kakšnega več).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.