Šport
17 ogledov

Albasiniju prva etapa, Brajkovič odstopil

kolesarstvo dirka po Romandiji Simplon sneg EPA
Švicar Michael Albasini, kolesar ekipe Orica GreenEdge, je zmagovalec prve etape dirke po Romandiji. Na skrajšani, le 88 kilometrov dolgi preizkušnji od Ascone do Siona je v sprintu ugnal Španca Jesúsa Herrado Lópeza (Movistar) in Litovca Ramūnasa Navardauskasa (Garmin Sharp). Skupno vodstvo je zadržal Poljak Michal Kwiatkowski (Omega - Quick Step).

Od četverice Slovencev, ki so začeli dirko po Romandiji, je danes v cilj prišla trojica, saj je Janez Brajkovič (Astana) odstopil. Najboljši Slovenec je bil vnovič Simon Špilak (Katjuša) na 41. mestu, ciljno črto je prečkal štiri sekunde za zmagovalcem, Luka Mezgec (Giant Shimano) je bil 68., zaostal pa je 57 sekund. Matej Mohorič (Cannondale) je končal na 103. mestu.

Michal Kwiatkowski ima v skupnem seštevku pet sekund prednosti pred Michaelom Albasinijem na drugem in Ramūnasom Navardauskasom na tretjem mestu. Od Slovencev je najvišje Špilak, na 17. mestu zaostaja 17 sekund. Mezgec je 72. in za Poljakom zaostaja minuto in 22 sekund, Mohorič pa z zaostankom minute in 24 sekund zaseda 77. mesto.

Sneg skrajšal etapo

Prvo etapo so prireditelji morali skrajšati z 203 kilometrov na le 88, saj je na prelazu Simplon močno snežilo. Tekmovalci so tako startali v Brigerbadu, iz Ascone pa so pripotovali z vlakom.

V zaključku etape sta poskušala zmago osvojiti dva uveljavljena tekmovalca. Na zadnjem spustu je najprej s pobegom poskusil Italijan Vincenzo Nibali (Astana), vendar ga je glavnina kakšnih pet kilometrov pred ciljem ujela. V zadnjem kilometru je napadel še Francoz Thomas Voeckler (Europcar), a se mu prav tako ni izšlo.

Dirka po Romandiji, prva etapa:

1. Michael Albasini (Švi/Orica Greenedge) 2:11:11
2. Jesús Herrada López (Špa/Movistar)
3. Ramūnas Navardauskas (Lit/Garmin Sharp)
4. Maksim Iglinskij (Kaz/Astana)
5. Andrew Talansky (ZDA/Garmin Sharp) vsi isti čas
...
41. Simon Špilak (Slo/Katjuša) + 0:04
68. Luka Mezgec (Slo/Giant Shimano) 0:57
103. Matej Mohorič (Slo/Cannondale)
...

Skupni vrstni red:

1. Michal Kwiatkowski (Pol/Omega - Quick-Step) 2:17:33
2. Michael Albasini (Švi/Orica Greenedge) + 0:05
3. Ramūnas Navardauskas (Lit/Garmin Sharp) oba isti čas
4. Jesús Herrada López (Špa/Movistar) 0:06
5. Matthias Brändle (Avt/IAM Cycling) 0:07
...
17. Simon Špilak (Slo/Katjuša) 0:17
72. Luka Mezgec (Slo/Giant Shimano) 1:22
77. Matej Mohorič (Slo/Cannondale) 1:24
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.