Šport
5 ogledov

Aleks in Sid, bojta se Anžeta!

"Bolečina je malce še prisotna, a je iz dneva v dan manjša," pravi Anže. (Foto:
1/16
Žurnal24 main
Začenja se v Helsinkih. Že prvi dan bosta igrala najstarejša rivala. Crosby in Ovečkin se bosta udarila na Zimski klasiki. Kopitar igra za ponos slovenskega hokeja. Dame in gospodje, nova sezona NHL!

S tekmo med Carolino Hurricanes in Minnesoto Wild v Helsinkih se bo nocoj začela nova sezona lige NHL (še pet tekem bo odigranih v Evropi). Naslov branijo Chicago Blackhawks, ki so spomladi Stanleyjev pokal osvojili prvič po 49 letih. Prvaki sezono začenjajo proti ekipi Colorado Avalanche in so vsaj na papirju šibkejši kot lani, saj je zaradi zaostrenega salary capa (59 milijonov ameriških dolarjev) odšla deveterica lanskih zmagovalcev. Med njimi je izvrstni vratar Antti Niemi, ki bo poslej igral za San Jose Sharks. Potem ko so urok naslova lani Blackhawks prekinili, so letos na potezi Toronto Maple Leafs, ki že 43 let pokal gledajo le v domačem Hockey Hall of Fame.

Pripravili smo seznam ključnih datumov v novi sezoni lige NHL in igralcev, ki naj bi zaznamovali sezono 2010/2011. 1. 1. bo odigrana prav posebna tekma. Poglejte jih.

New Jersey Devils vse stavijo na Rusa Iljo Kovalčuka. Da bi ga dobili, so se odrekli izboru v prvem kolu nabora in trem milijonom ameriških zelencev. To je bila kazen vodstva lige, potem ko so z Rusom sprva podpisali 17-letno pogodbo za 102 milijona, da bi se izognili težavam pri salary capu (zdaj ima Kovalčuk 10-letno pogodbo za 95 milijonov).

Že prvi dan nove sezone je na sporedu tekma najstarejših rivalov lige – Montreal Canadiensov in Maple Leafsov. Pittsburgh Penguins, ki s Sidneyjem Crosbyjem znova veljajo za enega glavnih favoritov za Stanleyjev pokal, bodo prvo tekmo odigrali v svoji novi dvorani proti lani presenetljivim finalistom, Philadelphii Flyersom. Crosby, lani strelec 51 zadetkov, je prepričan, da bodo osvojili drugi naslov v zadnjih treh sezonah.

Nova dvorana Penguinsov sprejme 18.087 navijačev. Zakaj ravno toliko? Zakaj ne okroglih 18 tisoč? Ker je številka 87 zanje posebnega pomena. Preverite, zakaj.

Če popularnost lige NBA vzdržujeta Kobe Bryant in LeBron James, sta v ligi NHL v njunih vlogah že omenjeni Crosby in Aleks Ovečkin. Slednji bo letos še posebej motiviran, potem ko so si lani njegovi  Washington Capitals v prvem kolu končnice privoščili velikanski spodrsljaj proti osmouvrščenim po rednem delu konference, Canadiensom. Ne največja prijatelja, Crosby in Ovečkin, si bosta nasproti stala na novega leta dan, ko bodo Penguins in Capitals na stadionu Pittsburgh Steelersov (moštva ameriškega nogometa) igrali t. i. Zimsko klasiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.