Šport
12 ogledov

Alessandro Petacchi ponovil vajo

Petacchi uspešno zaključuje sezono. Žurnal24 main
Italijan Alessandro Petacchi je dosegel drugo zaporedno etapno zmago na letošnji kolesarski dirki po Španiji. Član moštva Milram je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Danieleja Bennatija.

Triintridesetletni Alessandro Petacchi je znova dokazal svojo moč, v končnici etape je ponovil sredino vajo in vnovič ugnal vse tekmece. V današnji etapi so bili izjemno aktivni Jurij Krivucov, Sebastien Minard, Philippe Gilbert in Davide Rebellin, vendar jih je glavnina nekaj kilometrov pred ciljem ujela in jim razblinila sanje o etapni zmagi.

Pred današnjo etapo je odstopil Italijan Leonardo Piepoli, desetouvrščeni v skupnem seštevku. Razlog za vrnitev v domovino sta rojstvo sina in slabo zdravstveno stanje njegove soproge, ki je imela hude notranje krvavitve in je v življenjski nevarnosti. V skupni razvrstitvi ni prišlo do nobenih sprememb, v vodstvu je Rus Denis Menčov (Rabobank), drugouvrščeni Vladimir Jefimkin pa zaostaja dve minuti. V petek bo na sporedu 13. etapa (Hellin–Torre-Pacheco, 150 km).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.