Šport
7 ogledov

Alfredssonova 1000. točka v NHL

Daniel Alfredsson
1/5
Žurnal24 main
Moštvo Chicago Blackhawks, lanski prvaki, je v ligi NHL doživelo že svoj četrti poraz v sezoni. Daniel Alfredsson, član Ottawe, pa je dosegel osmi "hat-trick" in obenem 1000. točko v ligi.
V Buffalu, ki je moral z 2:4 priznati premoč Ottawa Senators, je Daniel Alfredsson dosegel svoj osmi "hat-trick" v karieri in hkrati dosegel tudi 1000. točko v NHL. Brian Elliott je ubranil 34 strelov, poleg Alfredssona pa se je za prvo zmago v gosteh v petih poskusih med strelce vpisal še Ryan Shannon. Oba gola za domače je prispeval Tim Connolly.

Tudi v Atlanti so gledalci videli "hat-trick", Thrashers so z 2:5 izgubili proti Tampa Bay Lightning, s tremi goli pa je domačine ponižal Steven Stamkos. Gola sta dodala še Vincent Lecavalier in Brett Clark, medtem ko sta bila za domače uspešna Jim Slater in Dustin Byfuglien.

Poplava golov je bila na sporedu v Columbusu, ki je moral z 2:6 priznati premoč Calgaryju. Rene Bourque je dosegel tri gole in vknjižil še podajo, Henrik Karlsson pa je v svojem debiju za ekipo ubranil 20 strelov. Za Calgary so zadeli še Niklas Hagman, Ian White in Alex Tanguay, za Columbus, ki je moral na domačem ledu že drugič v zadnjih treh tekmah priznati hud poraz, pa sta bila uspešna Derek Dorsett in Jan Hejda.

Liga NHL:

Columbus Blue Jackets : Calgary Flames  2:6
Dorsett, Hejda; Borque 3, Hagman, Tanguay, White

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:4
Connolly 2; Alfredsson 3, Shannon

Atlanta Trashers : Tampa Bay Lightning 2:5
Byfuglien, Slater; Stamkos 3, Lecavalier, Clark

St. Louis Blues
: Chicago Blackhawks 4:2
Perron 2, Berglund, Polak; Seabrook, Sharp

Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:1
Malhotra 2, Torres, Kesler, Tambellini; Miettinen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.