Šport
17 ogledov

Ali Galfond zapušča ZDA?

Ali Phil Galfond zapušča ZDA? Žurnal24 main
Po črnem petku so se pokeraši na drugi strani velike luže znašli v težki situaciji – ne le da jim je bila odvzeta možnost služenja kruha, veliko jih je ostalo tudi brez denarja, ki so ga imeli na računih.

Če vsemu temu dodamo še morebitne težave z oblastmi in počasen napredek na področju urejanja zakonodaje s področja spletnega igralništva, niti ne čudi, da vse več igralcev že napoveduje svojo selitev. Eden takih je tudi Phil Galfond, ki je tej temi povsem resno posvetil ta teden na svojem blogu. Američan je priznal, da tako kot številni drugi tudi sam nima odgovorov na vprašanja, ki mu jih dnevno servira poker skupnost, in da pravzaprav ne ve, kaj se bo zgodilo v naslednjih mesecih s pokrom v ZDA.

A ker se je skupaj s tisočimi sonarodnjaki tudi sam znašel v težkem položaju, je Galfond vseeno razkril, da sta v tej trenutni situaciji, ki je do pokerašev sila neprijazna, pravzaprav aktualni le dve možnosti – mirovanje in selitev. Ker le malokdo ve, kako hitro se bodo razrešile stvari v ZDA in kdaj bodo nekateri igralci sploh dobili vrnjen svoj denar, ki so ga imeli na računih največjih treh spletnih poker sob, kaj šele, kdaj bo ponovno mogoče igrati poker preko spleta, je Američan večini igralcev predlagal dve možnosti.

Za tiste, ki si to lahko omogočijo, je predlagal, da si v naslednjih mesecih privoščijo daljše počitnice, ki naj jih morda posvetijo poučevanju ali pa prebiranju literature. Tisti s sponzorskimi pogodbami ali odvečnimi količinami denarja pa si lahko v tem obdobju privoščijo tudi potovanja in nastope na turnirjih po vsem svetu.

Druga opcija, s katero se resno ubada tudi sam, je selitev. Pri tem je izpostavil, da se mora vsak igralec še pred odhodom seznaniti z zakonodajo in ureditvijo pokra v državi gostiteljici, saj si verjetno nihče ne želi, da se ponovno znajde sredi dobro znane ameriške zgodbe. Še eno pomembno vprašanje, ki si ga mora zastaviti vsak, je tudi, ali je selitev le začasna (denimo do začetka WSOP) ali pa bi to utegnila postati trajna rešitev.

Kot je v svojem blogu izdal Galfond, naj bi se sam nagibal predvsem k tej zadnji alternativi, ki kljub višji ceni vseeno ponuja boljšo in zagotovo skorajda nepozabno izkušnjo. Hkrati je to tudi rešitev na dolgi rok, saj kot je bilo v zadnjem obdobju že večkrat povedano, nihče pravzaprav ne ve, koliko časa bo še preteklo do spremembe zakonodaje in legalizacije spletnega pokra.

A glede na to, da je selitev praktično "čez noč" poteza, ki zahteva dobršno mero premisleka, je pametno, da si vsakdo, ki razmišlja o tem, vzame nekaj časa in dodobra oceni vse dejavnike ter prednosti in slabosti ter šele nato sprejme svojo odločitev. Za ta korak se je na koncu vendarle odločil tudi Phil, ki je že napovedal, da bo odločitev o selitvi sprejemal šele po koncu prvenstva WSOP, ko bo morda kaj več znanega tudi o razvoju dogodkov v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.