Šport
21 ogledov

Alilović: "Lahko naredimo dober posel"

(Foto: KZS/Anže Blažič) Žurnal24 main
Miro Alilović, pomočnik selektorja v slovenski izbrani vrsti, ima dober občutek pred začetkom tekmovanja v Istanbulu. "Ve se, kdo so nosilci in ti morajo večjo odgovornost prevzeti nase," pravi.

"Kar smo naredili, smo naredili. Cilj je, da pridemo v osmino finala in tam zmagamo. Potem pa naprej, kar bo, pa bo," je kot vedno optimistično razpoložen Miro Alilović, ki vlogo prvega favorita v skupini B prepušča Američanom: "Skupina je zaradi njih atraktivna. Kar se drugih tekmecev tiče, bi rekel, da so Tunizijci in Iranci malce slabši. Pa s tem ne želim nikogar podcenjevati, kajti če to narediš, je vsaka tekma težka. Mi, Hrvati in Brazilci pa smo si zelo enakovredni. Mislim, da se bodo te tekme odločale v zadnjih minutah."

O pomenu prve tekme na velikih tekmovanjih čivkajo že vrabci na vejah. Nič drugače ne misli niti Alilović: "Prva tekma na vsakem turnirju je zelo pomembna, ne glede na to, s kom igraš. Zmaga te dvigne in ponese. Prva in tretja tekma (proti Hrvatom, op. p.) bosta za uvrstitev v skupini ključni za nas." Alilovića ne skrbijo malce slabše predstave v pripravljalnem obdobju. Nasprotno, verjame, da lahko Slovenija pokaže veliko. "Imam zelo dober občutek. Mislim, da lahko naredimo dober posel na tem SP. Skozi celotne priprave smo se počasi dvigovali, kar je dober pokazatelj. Ni pa nobene posebne filozofije. Ve se, kdo so nosilci in ti morajo večjo odgovornost prevzeti nase."

Alilović je vrsto let deloval na Kodeljevem, kjer je bil nazadnje prvi trener članskega moštva. V novi sezoni pa bo v Unionu Olimpiji pomagal Juretu Zdovcu. Prestop je dvignil kar veliko prahu, a se je tudi hitro polegel. "S Slovanom sem se razšel sporazumno in maksimalno korektno. Ni mi bilo vseeno. Z nekaterimi igralci sem delal dolga leta. Za seboj puščam nekaj zelo zanimivih in perspektivnih fantov, spremljal jih bom še naprej. Je pa bil čas, da naredim korak naprej. V Olimpijo sem odšel predvsem na Juretovo željo, ki je vztrajal na tem, da sem v njegovem štabu. Mislim, da bomo dobra ekipa, upam, da se bodo zadeve v klubu končno uredile. Tu je tudi Janez (Rajgelj, op. p.), s katerim sem že delal. Mislim, da bova dobro sodelovala tudi zdaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.