Šport
14 ogledov

Bedene obstal na pragu osmine finala

aljaž bedene masters miami EPA
Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v tretjem krogu mastersa v Miamiju izgubil proti Nemcu Benjaminu Beckerju s 3:6, 5:7. Ljubljančan tako ne bo postal prvi Slovenec, ki bi zaigral v osmini finala turnirjev tega ranga.

Benki se je za uvrstitev v osmino finala, ki bi bila prva v zgodovini slovenskega tenisa, pomeril z Benjaminom Beckerjem. Nemški veteran je prav v Miamiju pred štirimi leti dosegel svojo najboljšo uvrstitev na mastersih (4. krog), svoj dosežek pa je ponovil na račun slovenskega tenisača s končnim rezultatom 6:3, 7:5.

Becker je pri rezultatu 5:3 že serviral za prvi niz, pri vodstvu s 40:0 pa so tenisača v garderobe pregnale dežne kaplje. Po vrnitni na igrišče je Nemec brez težav povedel z 1:0 v nizih. Bedene je drugi niz začel z osvojeno servisno igro, nato pa si je na začetni udarec nasprotnika priigral brejk priložnost, ki pa je ni izkoristil.

Že v naslednji servisni igri je z nekaj nepotrebnimi napakami Beckerju ponudil tri povezane brejk žogice in vse tri ubranil, Nemec pa je bil neučinkovit tudi v četrto in Benki se je uspel rešiti iz težkega položaja ter povedel 2:1. Ljubljančan je v sedmi igri po vodstvu s 40:0 izgubil pet zaporednih točk in Becker je povedal 4:3, nato pa na svoj začetni udarec potrdil odvzet servis in se zmagi približal na eno dobljeno igro. Bedene se ni predal in poravnal na 5:5, v 11. igri ubranil še eno brejk žogico, a Becker je strnil moči in si priigral novo možnost, da servira za zmago na obračunu. Veteran si v drugo ni privoščil napake in se po uri in pol uvrstil v osmino finala.

ATP Masters 1000, Miami, 3. krog:

Aljaž Bedene (Slo) : Benjamin Becker (Nem) 3:6, 5:7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.