Šport
31 ogledov

Aljaž in Sašo z odlično oceno v finale

Pegan je letos spet v dobri stari formi in morda spet dobi kolajno. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenski judoisti kolajne osvajajo na prvenstvu stare celine na Dunaju, slovenska telovadca bosta v bitki za kolajno v Birminghamu. Tako Aljaž Pegan kot Sašo Bertoncelj sta se uvrstila v finale.

Slovenski gimnastični as Aljaž Pegan se je na drogu brez težav skozi petkove kvalifikacije uvrstil v boj za kolajne na evropskem prvenstvu v Birminghamu. Nedeljski finale si je pritelovadil s četrto oceno (15,125). Izjemno uspešen je bil tudi Sašo Bertoncelj na konju z ročaji (15,225), ki si je finale priboril celo s tretjo oceno kvalifikacij. Zelo dobro se je predstavil tudi Rok Klavora na parterju in za sestavo prejel 13,8 točke, kar pa za nedeljski finale najboljše osmerice stare celine ni bilo dovolj. Med 75 je končal kot 27. Dobro se je predstavil tudi Žiga Britovšek na konju z ročaji (13,6) in zasedel 26. mesto.

Zelo sem zadovoljen, da sem kvalifikacije uspešno prestal, a nastop bo kmalu pozabljen. V nedeljo bo nov dan in takrat bo še enkrat treba dokazati svojo vrednost.
Sašo Bertoncelj
"Zelo sem zadovoljen in priznam, da se mi je od srca odvalil kamen, zdaj ko je prvi korak za menoj. Zelo sem vesel," je v prvi izjav dejal Pegan. "Takoj sem vedel, da bo dovolj za finale." V nedeljo se bodo poleg njega za kolajne borili še Nemca Fabian Hambüchen (s 15,55 točke je bil najboljši v kvalifikacijah) in Philipp Boy, Grk Vlasios Maras, Nizozemec Epke Zonderland, Francoz Yann Cucherat, Poljak Roman Kulesza in še en nizozemski telovadec, Jeffrey Wammes.

Zadovoljen je bil tudi Bertoncelj. "Bilo mi je kar težko, a vesel sem, da mi je uspelo. Vajo sem začel dobro, tudi nadaljeval sem po načrtih, a pri rusu sem imel težave. Izbral sem nekoliko lažjo različico vaje in za konec naredil zelo lep seskok, po mojem še nikoli tako lepega." V nedeljskem finalu na konju bodo poleg Bertonclja nastopili še Britanca Louis Smith, ki je imel s 15,725 točke najboljšo oceno kvalifikacij, in Daniel Keatings, Romun Flavius Koczi, Francoz Cyril Tommasone, Italijan Alberto Busnari, Belgijec Koen Van Damme in Madžar Vid Hidvegi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.