Šport
54 ogledov

Alonsa v zid pognal blokiran volan?

mclaren EPA
Fernando Alonso je imel pred netipično nesrečo na testiranjih v Barceloni občutek oteženega krmiljenja.

Dirkač McLarna je pripotoval v Malezijo, kjer ga čaka še zadnji pregled pred dirko v Sepangu. Ekipa iz Wokinga je razkrila, da je Alonso pred nesrečo občutil trši volan, zato so pred prihajajočim dirkaškim koncem tedna na dirkalnik namestili dodaten senzor.

''Fernando se je sestal z inženirji in dirkal v simulatorju, kjer se je seznanil z najnovejšimi posodobitvami dirkalnika MP-30. Prav tako se je družil z inženirji, s katerim je pregledoval obsežno analizo in podatke o nesreči, ki smo jih posredovali FII. Telemetrijski podatki in laboratorijski testi niso razkrili nobenih nepravilnosti. Fernando se spomni, da je imel pred nesrečo občutek oteženega krmiljenja. Posledično smo na dirkalnik namestili dodatni senzor, da bi dobili več podatkov,'' je sporočil McLaren, ki je zavrnil namigovanja, da naj bi Španec izgubil zavest zaradi električnega šoka.

Alonso je po bizarni nesreči kljub zagotovilom, da je z dirkačem vse v najlepšem redu, več dni preživel v bolnišnici, zaradi strahu pred novim udarcem pa je bil primoran izpustiti dirko za VN Avstralije.

''Po testiranjih v Barceloni je opravil strog in specializiran program, ki so ga zasnovali največji znanstveniki na področju športa, da bi zagotovili varno in ustrezno vrnitev k dirkanju. Fernando se veseli, da bo ponovno sedel v dirkalnik in pripomogel k našemu trudu v sodelovanju s Hondo,'' še sporoča McLaren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.