Šport
83 ogledov

Alonso se vrača - v simulator

fernando alonso jerez EPA
Fernando Alonso se vrača v simulator, kjer se bo pripravljal na prihajajočo dirko za VN Malezije, je sporočila ekipa iz Wokinga.

Dvakratni svetovni prvak je odpravil posledice skrivnostne nesreče v Barceloni, zaradi katere ja na ukaz zdravnikov izpustil uvodno preizkušnjo letošnje sezone. Dirkača McLarna je v Melbournu nadomeščal Kevin Magnussen, Španec pa se na prihajajočo dirko v Sepangu pripravlja v tehnološkem centru, kjer trenira v simulatorju.

Alonso bi sicer lahko nastopil na dirki v deželi tam spodaj, vendar ga je zdravniška služba posvarila, da bi nov udarec komaj 21 dni po nesreči lahko imel katastrofalne posledice. Preiskava, kaj je povzročilo nesrečo, še vedno poteka, McLaren pa trdi, da ni odkril nobene tehnične napake.

McLaren se na uvodni dirki ni najbolje odrezal, saj je bil Jenson Button 11., za Magnussena pa se je dirka končala že na startu. Zanimivo bo videti, kako se bo v novem MP4-30, ki ga poganja Hondin motor, znašel dvakratni svetovni prvak. Njegov naslednik pri Ferrariju Sebastian Vettel je prevzel Špančevo nekdanjo vlogo in se v Melbournu proslavil kot dirkač, ki se je najbolj približal srebrnima puščicama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.