Šport
60 ogledov

Alonso: V tem se ne da uživati

fernando alonso EPA
Fernando Alonso še naprej ne skopari s kritiko na račun moderne formule 1, ki se bolj kot dirkanju posveča varčevanju.

Dvakratni svetovni prvak je že nekaj časa v zatonu svoje kariere, a kljub temu ohranja status enega najboljših dirkačev na svetu.

Vrnitev k McLarnu je bila vse prej kot dobra karierna odločitev, a rezultati niso tisto, kar bi Alonsa po koncu sezone 2017 lahko gnalo v pokoj.
''V zadnjih nekaj letih, še posebej v dobi turbomotorjev, je vožnja z dirkalnikom drugačna. Ne bom rekel boljša ali slabša, vsak ima svoje mnenje, a imel sem to srečo, da sem vozil z dirkalniki iz leta 2003, 2004, 2005... celo do leta 2009 so bili dirkalniki bolj ekstremni, bolj formula 1,'' je povedal 35-letnik, ki je od leta 2001 nastopil na 264 dirkah za veliko nagrado.

''Dirkalniki so težki, brez oprijema, varčujemo z gorivom, varčujemo s pnevmatikami, varčujemo z vsem od prvega kroga, kar je v nasprotju z dirkaškim instinktom. Verjetno tako čutim zato, ker sem dirkal s starejšimi dirkalniki. Če nekdo danes vstopi v F1, se mu zdijo dirkalniki hitri in zabavni za vožnjo, a pri meni ni tako,'' je dodal Španec.

Leta 2017 v pokoj?

Dirkač McLarna je večji del zadnjih dveh sezon preživel na začelju startne vrste, kar je daleč od rezultatov, s katerimi je leta 2005 prekinil petletno dominacijo Michaela Schumacherja. ''Ne gre za to, ali si konkurenčen, ali se uvrščaš v drugi krog kvalifikacij, ali osvajaš naslove. Gre za to, ali uživaš ali ne, in po mojem mnenju se v teh dirkalnikih ne da uživati,'' je bil kritičen Alonso.

''Naslednje leto se izteče moja obstoječa pogodba z McLarnom. Moral se bom odločiti, ali bom nadaljeval v F1. Z novimi pravili se bo vse nekoliko spremenilo. Če bodo dirkalniki zabavnejši, bom verjetno ostal in dirkal še nekaj let. Če bom imel še vedno enak občutek kot zadnjih nekaj let, bom prenehal,'' je zaključil Alonso.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.