Šport
19 ogledov

Alpski smučarji na startu uro prej

aksel lund svindal olimpijske igre soči EPA
Spomladanske temperature s sončnim in toplim vremenom kljub velikemu veselju gledalcev zimskih olimpijskih iger v poletnem letovišču ruskih imenitnežev v Sočiju sivijo lase prirediteljem.

Zaradi pretoplega vremena bodo znova eno uro bolj zgodaj na startu alpski smučarji, ki se bodo na prizorišču Roza Hutor merili za kolajne v superveleslalomu.

Tako kot tekma v olimpijski superkombinaciji, olimpijska zlata kolajna je pripadla Švicarju Sandru Viletti, se bo zgodaj začel tudi nedeljski superveleslalom, ob 10. uri po tamkajšnjem času in ob 7. uri po slovenskem. Prireditelji se želijo izogniti še dodatnemu mehčanju snežne podlage ob močnem spomladanskem opoldanskem soncu, zaradi tega se bo tekma začela eno uro prej.

Naslov olimpijskega zmagovalca iz Vancouvra bo v superveleslalomu skušal ubraniti Norvežan Aksel Lund Svindal, med favoriti je tudi Američan Ted Ligety, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu v tej disciplini osvojil zlato. Superveleslalomski start bo pol kilometra nižje od smukaškega.

Edini slovenski predstavnik v superveleslalomu bo tako kot v smuku in superkombinaciji Klemen Kosi, ki je v Sočiju doživel svoj olimpijski krst. V smuku je končal na 24. mestu, v superkombinaciji pa je bil po 30. mestu v superkombinacijskem smuku diskvalificiran po slalomski vožnji in je ostal brez uvrstitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.