Šport
18 ogledov

Alpski smučarji vendarle dobili predsednika

slovenija 12.02.14, smucarski podmladek, otroci, podmladek, smucanje, smucarji, Anže Petkovšek
Po dveh mesecih 'brezvaldja' vendarle dobili novega vodjo alspkih smučarjev.

Dušan Gorišek (Radovljica) je volitvah na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Ljubljani po več kot dveh mesecih zapletov postal novi predsednik slovenskega alpskega smučanja za naslednja štiri leta. V drugem krogu je dobil 61 glasov, Bojan Špik (Škofja Loka) pa 57.

V prvem krogu je Špik dobil 53 glasov, Gorišek 52, Jože Bizjak (Ajdovščina), tretji kandidat, pa 13.

Slovenski alpski smučarski klubi imajo skupaj na voljo 127 glasov, kar 118 glasov pa je bilo prisotnih na skupščini. To kaže, kako veliko zanimanje je bilo za izbor v času, ko je slovensko alpsko smučanje v globoki krizi. Od vseh panog, ki so v sestavi SZS, le alpski del doslej ni imel novega predsednika. Ostale discipline so dobile svoja vodstva že na skupščini sredi januarja.

"Mislim, da so se v vseh tem postopku naši programi kar precej poenotili. Razpoka, ki se je pokazala zlasti med mano in Špikom ni tako globoka, kot je bilo videti. Nikomur ni bilo lahko, ker se je vse tako dolgo vleklo, zato si želim, da bi čim prej začeli z delom, da voz alpskega smučanja potegnemo iz mrtve točke. Upam, da bomo čim prej združili moči in začeli z delom. Izid je bil tesen, kar ni najboljša popotnica. Najprej se bom na SZS seznanil z razmerami, financami in obveznostmi so trenerskih ekip za nazaj. Potem bodo na vrsto pogovori s tekmovalci," je dejal Gorišek.

"Moj favorit za vodenje moške ekipe je Janez Slivnik in upam, da je prost ter da bo pristal na pogoje za delo. Poznam ga že dolga leta in vem, da lahko prinese veliko pozitivnih izkušenj iz dela v tujini. Za ženske ekipe pa še nimam imena, ker ne vem, kdo je pogodbeno še naprej vezan s SZS, pa tudi razmere v ženskem delu niso tako pereče, kot v moških reprezentancah. Dušan Blažič je bil kot vodja alpskih ekip sam zelo kritičen do svojega dela in mislim, da nanj ne moremo več računati," je pojasnil Gorišek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.