Šport
20 ogledov

Alžirci: "Lahko greste naprej!"

Alžirski selektor Rabah Saadane je tekmeca zasul s komplimenti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nedeljski poraženci so Sloveniji zaželeli uvrstitev v osmino finala svetovnega prvenstva. "Slovenija ima lepe možnosti za uvrstitev v osmino finala," je dejal alžirski selektor Rabah Saadane.

Alžirski selektor Rabah Saadane je po porazu proti Sloveniji tekmeca zasul s komplimenti. "Slovenija ima lepe možnosti za uvrstitev v osmino finala. Prvo tekmo je dobila, zdaj pa jo čaka odločilna tekma proti ZDA," je na novinarski konferenci po zmagi varovancem Matjaža Keka polaskal vodja alžirskega strokovnega štaba.

"Lahko igrate bolje"
"Slovenija ni igrala najbolje kar zna, psihološko pa bo njenim igralcem ta zmaga veliko pomagala pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva," je prepričan Saadane, ki je pohvalil igro slovenskega moštva. "Predvsem mi je všeč Robert Koren. Slovenska ekipa je zelo stabilna in kolektivno močna. Gre za dobro vodeno reprezentanco, ki je že dolgo časa skupaj. Ta stalnost manjka nam," je primerjavo med včerajšnjima tekmecema potegnil 64-letni strokovnjak, ki za poraz ni želel okriviti vratarja Faouzija Chaouchija."Če poznate nogomet veste, da se to dogaja. Je naš najboljši vratar. Za to napako sta bolj krivi podlaga in žoga," je prepričan trener Alžirije, ki bo morala kožo v naslednjem kolu reševati proti favorizirani Angliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.