Šport
17 ogledov

Alžirci: "Lahko premagamo ZDA"

Žurnal24 main
Alžirski nogometaši so prepričani, da lahko po remiju z Anglijo v sredo premagajo Američane in se uvrstijo v osmino finala. "Če bomo igrali kot znamo, se ne bojimo nikogar," je dejal Karim Matmour.
NE SPREGLEJTE
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo lahko spremljate tukaj.

Alžirska nogometna reprezentanca je po točki proti Angliji v drugem kolu predtekmovanja v "slovenski" skupini C na SP v JAR samozavestna in bo na zadnji tekmi z ZDA v sredo krenila na zmago in napredovanje v osmino finala, so odločeni v severnoafriški ekipi.

Alžirija naj bi bila skupaj s Slovenijo "outsider" v skupini C z ZDA in Anglijo, a pred zadnjim kolom so odprte še vse karte. Alžirci so po porazu s Slovenijo iztržili točko z Anglijo, v dvoboju z ZDA pa napovedujejo boj za vse tri. "Če bomo igrali kot znamo, se ne bojimo nikogar. Lahko premagamo vsako ekipo, tudi Američane," je po nedeljkovem treningu v San Lameerju dejal vezist Karim Matmour.

Alžirija, na SP sodeluje prvič po letu 1986, je z Angleži igrala brez golov. To pomeni, da na tem prvenstvu še ni zadela, saj so Afričani s Slovenijo izgubili z 0:1. Kapetan Antar Yahia pa verjame, da se bodo prebudili tudi napadalci. Na tekmi v Pretorii računa na preboj med najboljših 16 na svetu. "Naša moč je kolektivna igra. Če igramo kot en mož, smo nepremagljivi, sicer pa ne moremo zmagati," je menil Yahia, tudi soigralec Slovenca Zlatka Dedića pri nemškem Bochumu.

Čeprav pokajo od samozavesti, pa Alžirci Američanom le priznavajo vsaj eno vrlino: borbenost. "Gledal sem jih na tekmi s Slovenijo. Po zaostanku so pokazali, da se znajo vrniti," je tekmece pohvalil Mehhi Lacen.

Tekma med Alžirijo in ZDA bo na sporedu v sredo ob isti uri (16.00) kot dvoboj med Slovenijo in Anglijo v Port Elizabethu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.