Šport
22 ogledov

Alžirci ostali brez kapetana

Yazid Mansouri je alžirsko reprezentanco zapustil po hitrem postopku. (Foto: Reu Žurnal24 main
Alžirski selektor Rabah Saadane je tri dni pred uvodno tekmo s Slovenijo iz reprezentance zaradi slabe pripravljenosti odrezal sedaj že nekdanjega kapetana Yazida Mansourija.

Alžirski selektor Rabah Saadane je tri dni pred uvodno tekmo s Slovenijo iz reprezentance odrezal kapetana Yazida Mansourija, sicer zveznega igralca. Trener se je na podlagi prikazanega odločil zamenjati igralca, "ker ni dovolj dober oziroma ni prikazal dovolj". V izbrani vrsti bo selektor dal priložnost vezistu Medhiju Lacenu.

Nogometni veteran je danes treniral z reprezentanco v alžirskem baznem taboru pri Durbanu, čeprav so alžirski mediji že objavili grožnje zdaj že bivšega kapetana, da bo zapustil moštvo.

Dvaintridesetletni Mansouri je 67-krat nosil majico z alžirskim grbom, igra pa za francoski klub Lorient. Saadane nikakor ni bil zadovoljen s kapetanovo pripravljenostjo. V boljši formi sta po njegovem mnenju vezista španskega Santanderja Lacen in Portsmoutha Hassen Yebda, ki si po selektorjevem mnenju zaslužita priložnost.

"Vem, da je bilo zelo težko za Mansourija, ker je tako pomemben igralec v moštvu. Vendar pa sem jaz tisti, ki moram na tem SP sprejemati odločitve na podlagi taktike in nogometa. V tem trenutku ni najboljši," je bil neprizanesljiv Saadane, ki si beli glavo z zelo močno slovensko obrambo. "Njihova obrambna linija je zelo strnjena, kar bo za nas predstavljalo še dodatno težavo," je razmišljal alžirski trener pred nedeljskim obračunom z varovanci Matjaža Keka.

"Moramo zmagati, če si želimo zagotoviti priložnost za napredovanje v naslednji krog," je bil jasen napadalec Rafik Djebbour. Uvodna tekma Slovenije in Alžirije na SP v nogometu bo v nedeljo v Polokwaneju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.