Šport
0 ogledov

Amadio: Lance se na trenutke muči

Roberto Amadio je o našem Gorazdu Štanglju našel same pohvalne besede. Žurnal24 main
Žurnal24 se je v Padovi pogovarjal z vodjo kolesarske ekipe Liquigas, Robertom Amadiom. Gorazd Štangelj bo zagotovo nastopil na Giru, njegov nastop na Touru je še pod vprašajem.
 
 

Štangelj bo zagotovo nastopil na Giru. Je tekmovalec z veliko izkušnjami in velik profesionalec, zato je še kako pomemben del ekipe.

Roberto Amadio

 
Pred vami ste še obe najpomembnejši preizkušnji sezone, italijanski Giro in francoski Tour. Kako potekajo priprave?
Skupina šestih tekmovlacev, med katerimi so Ivan Basso, Franco Pellizotti in Gorazd Štangelj, se na Giro pripravlja na Kanarskih otokih. Ostali člani ekipe pa se udeležujejo manjših dirk. Priprave so v polnem teku in zaenkrat vse poteka dobro.

Kdo bo prvi mož na Giru in Touru ter kakšno vlogo bo v ekipi odigral Gorazd Štangelj?
Na Giru stavimo na Ivana Bassa in Franca Pelizzottija. Štangelj bo zagotovo nastopil na Giru. Je tekmovalec z veliko izkušnjami in velik profesionalec, zato je še kako pomemben del ekipe. Na Touru bosta prva moža Vincenzo Nibali in Roman Kreuziger. Zaenkrat se še nismo odločili, ali bo Štangelj nastopil tudi na Touru. Videli bomo, v kakšnem stanju bo po koncu Gira in se na podlagi tega odločili.

Katera zmaga bi vam več pomenila?
Za Liquigas je seveda bolj pomembna zmaga na Giru. V svetovnem merilu gledano pa je Tour prav tako zelo pomembna dirka.

 
 

Videl sem ga na dirki po Kaliforniji. Takrat je bilo očitno, da se na trenutke muči.

Roberto Amadio, o Lanceu Armstrongu

 
Kako komentirate vrnitev Lancea Armstronga? Gre za samopromocijo ali ima tudi kakšne resne možnosti za uspeh?
Lahko bi rekel, da oboje, saj Armstrong nosi s seboj zelo pomembno sporočilo v boju proti raku. S športnega vidika gledano, ker poznam njegov značaj, vem, da je zelo tekmovalen. Videl sem ga na dirki po Kaliforniji. Takrat je bilo očitno, da se na trenutke muči. Potrebuje še nekaj mesecev treningov, nato pa mislim, da se je sposoben vrniti tudi na sam vrh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.