Šport
5 ogledov

Ambicije bodo visoke

Sebastjan Sovič se zaveda, da je velenjske ose pokopal porazen začetek srečanja. Žurnal24 main
Rokometašem Gorenja žal ni uspelo pripraviti presenečenja v finalu Pokala EHF proti nemškemu Gummersbachu. Po srečanju smo se pogovarjali s kapetanom Sebastjanom Sovičem.
Sebastjan Sovič je Velenjčan, kapetan in ikona RK Gorenje . Odigral je že nešteto evropskih tekem, v ponedeljek zvečer pa vsaj na začetku povratnega srečanja proti nemškemu Gummersbachu tako njemu kot ostalim igralcem ni šlo. Vendar razloga za razočaranje prav gotovo ni, nasprotno, za Velenjčani je fantastična sezona, v kateri so se uvrstili v finale Pokala EHF in osvojili državni naslov.

Kako bi komentirali tekmo?

Včeraj ni bil naš dan. Odigrali smo eno od slabših tekem v evropski sezoni in na koncu zasluženo izgubili s štirimi goli razlike. Pokopal nas je predvsem uvod. Nismo stoodstotno izkoristili priložnosti v napadu, tudi obramba ni bila prava, zato so domačini naredili veliko razliko. Potem je bilo težko igrati. V nasprotju z nami, vsaj v prvem polčasu, so imeli tudi zelo razpoloženega vratarja. Nemci so zasluženo osvojili pokal, mi pa smo lahko s sezono vseeno zelo zadovoljni. Osvojili smo državni naslov, kar nas je tudi nekoliko psihološko izpraznilo, in se uvrstili v finale Pokala EHF, kar je velik uspeh za velenjski klub.

V nasprotju s tekmo v Kopru osam v Kölnu ni uspelo pripraviti preobrata. © Gregor Katič

 
Menite, da bi se iz finalne tekme dalo iztržiti več?
Seveda, ampak časa se ne da zavrteti nazaj. Vendar tudi če bi igrali bolje, bi verjetno Gummersbach v tem dvoboju slavil.

Bi bil današnji dvoboj lažji, če bi imeli po prvem obračunu 3 ali 4 zadetke prednosti?
Mislim, da smo imeli kar aktiven rezultat, še posebej če pogledamo dejstvo, da smo letos zelo dobro igrali v gosteh. Upali smo na presenečenje in osvojitev naslova, vendar smo za kaj takega tekmo preslabo začeli.

Najboljša sezona v zgodovini kluba bo zalet za naprej. Kako se spogledujete z Ligo prvakov?
Ambicije bodo visoke tako doma kot v Evropi, v Velenju je vedno tako. Težko govorim o naslednji sezoni, ker ne vem, kakšna bo ekipa. Vsekakor verjamem, da bo Gorenje sestavilo kakovostno moštvo.

V Velenju vas čaka veličasten sprejem.
Že ko smo postali državni prvaki v Kopru, so nas pred rdečo dvorano pričakali navijači in nam že prej dejavno pomagali do naslova. Letos so res odlični, hvala jim za vse, kar so naredili. Stali so nam ob strani tudi, ko smo izgubljali, zato pričakujem zares veličasten sprejem, da se jim oddolžimo z lepim srečanjem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.