Šport
12 ogledov

Američan dobil prvi Serbia Open

Mihajil Južni je z zmago nad Mariom Ćilićem zmagal v Münchnu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najmočnejši turnir tedna je v Estorilu dobil Albert Montes, ki je že v polfinalu premagal Rogerja Federerja. Sploh prvi Serbia Open pa je v ameriškem finalu dobil Sam Querrey.

Potem ko je v polfinalu izločil prvega igralca sveta Rogerja Federerja, je španski specialist za peščena teniška igrišča Albert Montanes v finalu turnirja v Estorilu (nagradni sklad 450.000 evrov) premagal še domačega matadorja Frederica Gila s 6:2, 6:7 in 7:5. Montanes je za ubranitev naslova in svoj četrti naslov ATP v odločilnem tretjem nizu nadoknadil zaostanek 0:3 in na koncu po skoraj treh urah igre premagal 120. igralca na svetu.

Estoril, ATP, finale:

Albert Montanes (Špa/4) : Frederico Gil (Por) 6:2, 6:7, 7:5


Zmagovalec prvega turnirja Srbija Open, ki ga je v Beogradu pripravila družina Djoković, je Američan Sam Querrey, ki je v finalu premagal rojaka Johna Isnerja s 3:6, 7:6 in 6:4. Na turnirju je kot prvi nosilec nastopil tudi Novak Djoković, ki pa je moral zaradi alergije na cvetni prah in s tem povezanimi težavami z dihanjem predati četrtfinalni obračun. Posledično je zato odpovedal tudi naslednji turnir, ki ga je imel v načrtu v Madridu.

V finalu sta se tako srečala dva ameriška velikana, ki za razliko od Djokovića nista alergična na cvetni prav, temveč na peščena igrišča. Pri svoji višini - John Isner meri 206 cm, Sam Querrey pa 198 cm - se namreč oba veliko bolje znajdeta na hitrejših podlagah. Po treh nizih se je svoje tretje turnirske zmage v karieri veselil 23-letni igralec iz Kalifornije, ki je tako prejel tudi največji del 424.950 evrov denarne pogače.

Beograd, ATP, finale:

Sam Querrey (ZDA/3) : John Isner (ZDA/2) 3:6, 7:6 (4), 6:4


Ruski teniški igralec Mihajil Južni je zmagovalec turnirja v Münchnu. V finalu je po skoraj treh urah igre premagal najboljšega hrvaškega igralca Marina Čilića s 6:3, 4:6 in 6:4. Za 183 centimetrov visokega Južnija, ki je očitno pravi strup za petnajst centimetrov višjega Čilića, saj ga je premagal v vseh štirih medsebojnih dvobojih, je to šesti naslov v karieri in prvi letos. Doslej je že trikrat igral v finalu Münchna in šele prvič zmagal.

München, ATP, finale

Mihajil Južni (Rus/2) : Marin Čilić (Hrv/1) 6:3, 4:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.