Šport
102 ogledov

Američan slovenskih korenin do medalje

David Habat grško-rimski slog rokoborba wrestlersarewarriors.com
Novi Sad med 2. in 7. majem gosti evropsko prvenstvo v rokoborbi v prostem in grško-rimskem slogu. Edini slovenski predstavnik David Habat je v kategoriji do 65 kilogramov v prostem slogu osvojil bronasto kolajno.

Na EP nastopa 350 tekmovalcev iz 38 držav. Na letošnjem prvenstvu je imela Slovenija svojega predstavnika v prostem slogu, ki je v sredo zvečer dosegel zgodovinski uspeh za slovensko rokoborbo. David Habat je v kategoriji do 65 kg v prostem slogu osvojil bronasto medaljo.

Na poti do bronaste medalje se je Habat v prvem krogu pomeril z Bolgarom Borislavom Novačkim in izgubil s 6:2. Ker se je Bolgar uvrstil v finale, je Dave dobil priložnost v repasažu. Najprej je premagal Belorusa Viktorja Serada s 14:4, nato pa v borbi za bron še Ukrajinca Gora Oganejsa z 11:3. V kategoriji do 65 kg je nastopilo 19 tekmovalcev.

David Habat je po rodu Američan, živi in trenira v Clevelandu, njegova mama je rojena v Sloveniji in ker je ponosen na svoje korenine, se je Habat odločil, da bo vzel slovensko državljanstvo in zastopal Slovenijo na največjih tekmovanjih. Habat je član Rokoborskega društva Sobota iz Murske Sobote in že lansko leto je bi blizu uvrstitve na olimpijske igre v Rio de Janeiro. Tokratna kolajna je lepa popotnica za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Na omenjenem tekmovanju sodi tudi prejemnik zlate piščalke za najboljšega sodnika na svetu za leto 2015 in Bloudkov nagrajenec Stanislav Šernek.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.