Šport
17 ogledov

Američan vrnil udarec

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Že tretjič v enem samem tednu sta se v svojem milijonskem izzivu pomerila Tom "durrrr" Dwan in Patrik Antonius ter se tako še malce bolj približala končni znamki 50.000 odigranih iger.

Z nekaj več kot 11.000 igrami še do konca je tokrat svoje mojstrstvo ponovno pokazal Američan, ki je po dveh Finčevih zmagoslavjih prekinil nasprotnikovo serijo in svojo prednost v skupnem seštevku povečal še za 33.863 $.

Kljub temu da smo tokrat priča nekaterim res velikim igram, pa je na koncu le malo žetonov dejansko zamenjalo lastnika, saj če jih je Tom dobil na eni mizi, mu jih je Patrik pobral na drugi. V tokratnem dvoboju, ki je trajal skorajda šest ur in pol, sta igralca odigrala novih 1.606 iger, po tokratnem obračunu pa znaša Antoniusov zaostanek za Dwanom še vedno 1.844.430 $, in če ne bo prišlo do pravega čudeža, je ta dvoboj skorajda že dobljen. A Patrik se ne predaja, zato tudi mi še ne moremo razglasiti zmagovalca, saj če lahko kdo nadoknadi tak zaostanek, je to prav eden iz vrst "odbitih" Skandinavcev.

Kar se tiče največjih obračunov, sta si štiri največje igre fanta enakomerno razdelila, tako da sta vsak vknjižila po dve veliki zmagi, največja igra dneva, težka kar 367.165 $, pa je pripadla Američanu.

V tej igri je pred flopom, z višanjem na 1.200 $, dogajanje odprl Finec, Dwan je šel čez njega in letvico dvignil na 3.600 $, kar pa ni predstavljalo problema za Patrika, ki je ekspresno izenačil nasprotnikovo stavo. Na flopu {K-Diamonds}{3-Spades}{2-Spades} je Dwan najprej čekiral, potem pa ko je Antonius v igro spravil novih šest tisočakov, je tudi Američan posegel po žetonih in višal na 19.800 $. Patrik je njegovo stavo ponovno izenačil in na mizi je nato pristala še {Q-Clubs}, kjer je Dwan ponovno zgolj čekiral. Finec je stavil novih 46.800 $, na kar je Tom odgovoril kar s svojim all-inom v vrednosti dobrih 160.000 $. Patrik je s {Q-Spades}{8-Spades}{7-Hearts}{3-Diamonds} njegovo stavo izenačil, a je takoj, ko je “durrrr” obrnil {K-Spades}{K-Clubs}{10-Hearts}{2-Clubs}, uvidel, da je v velikih škripcih, iz katerih bi ga lahko rešil le še flush. Vendar je zadnja skupna karta Finca povsem zgrešila in tako je šel največji izkupiček večera v roke Tomu Dwanu.

Največja igra, ki jo je dobil Antonius, pa sicer ni bila tako velika kot zgornja, vendar je bila vseeno težka lepih 317.088 $. V tej igri sta fanta pred flopom, po seriji višanj, v igro vsak spravila po 18.000 $. Ko so na mizi pristale skupne karte {J-Diamonds}{5-Clubs}{2-Diamonds}, je Dwan nato čekiral, Patrik je stavil 36.000 $, Američan pa je še enkrat brez večjih težav klical njegovo stavo. Ves denar, ki je obema igralcema še ostal na mizi, je nato romal v igro že na turnu, ko je padla še karta {7-Spades}, potem ko je Dwan zarinil s {K-Spades}{Q-Diamonds}{J-Hearts}{10-Spades}, Antonius pa je njegovo stavo izenačil z {A-Spades}{6-Diamonds}{5-Diamonds}{3-Clubs}. Z najvišjim parom na flopu je bil v prednosti tu še vedno Tom, a je tudi Finec še lahko gojil upe na zmago, saj je držal v rokah tako vlečko lestvice kot tudi barve. A nobena od teh na koncu ni bila dokončana, a je Patrik vseeno prišel do zmage, saj je river za konec prinesel {6-Clubs} in mu tako podaril dva para in zmago v tej pomembni igri.

Po tokratnem obračunu pa akterja milijonskega izziva nista želela izdati, kdaj bosta ponovno prekrižala svoje sablje, a nikar ne skrbite, ko se bosta ponovno udarila, vas bomo o tem obvestili!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.