Šport
59 ogledov

Američani za pol leta suspendirali Phelpsa

phelps olimpijske igre EPA
Ameriška plavalna zveza je v ponedeljek sporočila, da je najboljšega plavalca vseh časov, dobitnika 22 olimpijskih medalj Michaela Phelpsa kaznovala s šestmesečno prepovedjo nastopanja, poleg tega pa ne bo član ameriške reprezentance niti na SP avgusta 2015 v Kazanu.

Razlog za polletni suspenz Michaela Phelpsa je vožnja pod vplivom alkohola. Policisti so Phelpsa pred sedmimi dnevi pijanega ustavili za volanom avtomobila v zvezni državi Maryland in ameriška plavalna zveza je odločila, da je s tem kršil njen kodeks obnašanja. V imenu kaznovanega plavalca je marketinško podjetje Octagon, ki zastopa slavne športnike, sporočilo, da Phelps sprejema sankcije zveze in da se opravičuje.

Ustavljen v domačem Baltimoru

"Michaelovo obnašanje je bilo zelo resno, zato je zahtevalo resne posledice," je dejal izvršni direktor ameriške plavalne zveze Chuck Wielgus. Ameriški zvezdnik je sicer že v nedeljo preko Twitterja sporočil, da si bo vzel nekaj premora od plavanja in se udeležil programa, ki mu bo ponudil pomoč pri boljšem razumevanju samega sebe.

Phelpsa je policija ustavila pred tednom dni v zgodnjih jutranjih urah v Baltimoru, ko je v območju z omejitvijo 45 milj na uro vozil s 84 miljami na uro (135 km/h). "Standardnih testov treznosti ni opravil," so sporočili z lokalne policije, ki je 29-letnika obtožila prehitre vožnje in vožnje čez dvojno neprekinjeno črto.

Že prišel navzkriž z zakonom

To je že drugič, da se je rekorder po številu osvojenih olimpijskih kolajn znašel v primežu policije zaradi podobnega prekrška. Pred desetimi leti je dobil 18-mesečno pogojno kazen, pred petimi leti pa je prišla na dan fotografija, ki ga prikazuje na zabavi med kajenjem marihuane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.