Šport
16 ogledov

Ameriški branilec novi član zmajev

Matjaž Sekelj Tilia Olimpija Sapa Fehervar Boštjan Tacol
Ljubljanska Olimpija, ki bo tudi v prihodnji sezoni igrala v razširjeni avstrijski ligi Ebel, je dobila novega igralca. Obrambne vrste zmajev je okrepil novinec na evropskih ledenih ploskvah, Američan Michael Ratchuk, ki je podpisal enoletno pogodbo, poroča Olimpijina spletna stran.

"Štiriindvajsetletni ofenzivni branilec prihaja iz športne družine. Gre za odličnega in hitrega drsalca, ki po potrebi lahko igra tudi na položaju krila. Velik vpliv nanj je imel njegov starejši brat Peter Ratchuk, ki se je prav tako profesionalno ukvarjal s hokejem in je v lanski sezoni nastopal v ligi Ebel za celovški KAC," so o novi pridobitvi med drugim zapisali Ljubljančani na svoji spletni strani.

Na naboru lige NHL leta 2006 je bil pod zaporedno številko 42 izbran s strani Philadelphia Flyers. Povabljen je bil tudi na trening kamp Philadelphie, kjer pa na koncu ni bil med dvema srečnežema, ki sta si zagotovila ligaško mesto v obrambi letalcev. V minuli sezoni se je selil med ligama AHL in ECHL.

Pred sezono je podpisal pogodbo z Elmira Jackals v ECHL, med sezono 12 tekem odigral za Syracuse Crunch in Binghamton Senators v AHL, preden se je januarja preselil k Florida Everblades, kjer je sezono končal z osvojitvijo pokala Kelly Cup za zmagovalca lige ECHL, prvega v zgodovini kluba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.