Šport
11 ogledov

Ameriški idol Mike Modano

Zvezda iz Dallasa Mike Modano se je na srečanju proti San Joseju vpisal v zgodov Žurnal24 main
Hokejist Dallasa Mike Modano se je na srečanju proti San Joseju vpisal v zgodovino kot v Ameriki rojeni hokejist, ki je v ligi NHL dosegel največ točk.
 

Liga NHL

Buffalo : Boston 2:1 *
Philadelphia : Pittsburg 3:1
Tampa Bay
: Florida 3:1
Detroit
: Nashville 3:2 **
Chicago : Columbus 5:2
Colorado
: Edmonton 4:3 **
Phoenix : Anaheim 6:5 *
Dallas : San Jose 3:1
* - podaljšek
** - kazenski streli

Mike Modano je za zmago s 3:1 proti Morskim psom iz San Josea zadel dvakrat. 37-letni hokejski zvezdnik je svoj prvi zadetek dosegel že po dobrih dveh minutah srečanja. To je bila že njegova skupno 1232. točka v karieri, s čimer se je izenačil z legendarnim Philom Housleyjem . Dve minuti pozneje je Modano zadel že drugič in sam postal rekorder. Prvič po 17. marcu letos je Modano na eni tekmi dvakrat zatresel mrežo nasprotnika.

Sezono je začel s šestimi točkami zaostanka za Housleyjem. V 13 tekmah nove pa je zbral vsega šest točk. "Navijači so me ponesli. Vlili so mi dodatno moč za drugi zadetek," je po tekmi dejal Modano, ki je dodal, da so ga prišli vzpodbujat družina in prijatelji. Vsi so namreč slutili, da se bo zgodilo nekaj velikega. In se tudi je. "Letos mi ni in ni šlo. Vsak večer sem se trudil po najboljših močeh, vendar mi ni bilo usojeno, da bi sodeloval pri zadetkih. Po današnji tekmi se počutim olajšanega. Čutil sem veliko breme," je dejal Modano.

Mike Modano © Reuters

 

Po obeh zadetkih so ameriškega veterana s stoječimi ovacijami glasno nagradili domači navijači San Joseja – trenutek, ki ga ne bo nikoli pozabil. Modana so leta 1988 izbrali kot prvega na naboru lige NHL. Svojo prvo sezono je leto pozneje odigral v dresu Minnesote. V 1253 tekmah je zabil 511 zadetkov in 722-krat podal za zadetek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.