Šport
80 ogledov

Ameriški športni spektakel beleži padec zanimanja

superbowl Epa
Gledanost super bowla še naprej pada.

Nedeljski super bowl, veliki finale lige ameriškega nogometa NFL, v katerem so Tampa Bay Buccaneers premagali Kansas City Chiefs z 31:9, je imel najslabšo gledanost v zadnjih 15 letih, poroča agencija Reuters. Prenos na mreži CBS je pred zaslone zvabil skoraj 92 milijonov ljudi, kar je devet odstotkov manj kot lani in najmanj po letu 2006.

To je še tretje zaporedno leto, da finalni boj lige NFL izgublja gledalce pred TV-zasloni, čeprav bo po poročanju časnika New York Times kljub temu skoraj gotovo najbolj gledan televizijki dogodek leta v Združenih državah Amerike.

Tudi sicer tekme lige NFL v zadnjih letih beležijo postopen padec gledanosti - redni del pretekle sezone je gledalo sedem odstotkov manj gledalcev kot sezono prej -, kar pa naj ne bi preprečilo vodstvu lige, da v naslednjem letu zabeleži velik porast vrednosti prodaje pravic za prenos tekem, še poroča New York Times.

Nedeljski super bowl je imel po mnenju poznavalcev sicer nastavke za odlično gledanost. Šlo je za dvoboj dveh najbolj priljubljenih podajalcev v ligi, Toma Bradyja in Patricka Mahomesa, vreme po večjem delu Amerike pa je bilo hladno, zaradi česar je bilo več ljudi doma.

Vendar sama tekma ni bila pretirano zanimiva, saj je Tampa pod vodstvom Bradyja ustvarila veliko prednost že ob koncu prvega polčasa, v tretji četrtini pa je bila tekma bolj ali manj odločena.

Kot poroča Reuters na svoji spletni strani, najbolj gledana finalna tekma tako ostaja super bowl leta 2015, ko so New England Patriots v dramatični končnici premagali Seattle Seahawks. Ta je pred ekrane zvabila 114,4 milijona gledalcev.

Iz mreže CBS do dodali, da je bil nedeljski finale najbolj gledan prek prenosov na drugih platformah, live-streamov. Prek različnih digitalnih medijev si je tekmo ogledalo 5,7 milijona gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.