Šport
65 ogledov

Ammann slavil osebno zmago

simon ammann EPA
V senci velikega zmagoslavja Petra Prevca je osebno zmago slavil tudi štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann, ki je z osmim mestom dosegel najboljši rezultat na tekmah za svetovni pokal v sezoni 2015/2016.

Dvakratni podprvak novoletne turneje (2009, 2011) se je vrnil na prizorišče, kjer je lani grdo padel in utrpel pretres možganov ter poškodbe obraza.

Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka (2009/2010) je pred meseci dejal, da se veseli vrnitve v Bischofshofen, kjer je z daljavo 136 metrov v prvi in 132 metrov v drugi seriji osvojil končno osmo mesto.

''To je bil lep trenutek zame. Vesel sem, da sem se tako dobro odrezal,'' je povedal Ammann, ki se je po skoku v prvi seriji zmagoslavno potrepljal po prsnem košu. ''Ta trenutek sem si želel deliti z gledalci,'' je dodal Švicar.

''Zgodba se je obrnila na bolje. Glede na lansko leto je to moja zmaga,'' je dejal 34-letnik, ki je zaradi hudega padca spremenil svojo tehniko doskoka. ''Odgovoril sem si na vprašanje, kako se bom soočil s strahom. Lepo je, da Bischofshofen zapuščam s temi občutki,'' je sklenil nekdanji šampion.

Ammann je štirikratni olimpijski prvak, saj se je tako v Salt Lake Cityju (2002) kot v Vancouvru (2010) veselil zmage na obeh skakalnicah. Poleg olimpijskih ima v svoji zbirki še z zlato kolajno s svetovnega prvenstva v Sapporu leta 2007.

Istega leta je v deželi vzhajajočega sonca osvojil še srebro, leta 2009 (Liberec) in 2011 (Oslo) pa se je okitil z bronom. Zmagal je na 23 tekmah za svetovni pokal in ima en veliki kristalni globus (2010).

Švicar je v Bischofshofnu posnel finalni skok Petra Prevca in ga objavil na svojem uradnem računu družabnega omrežja Facebook. Objava je generirala že več kot 8000 všečkov, število pa vztrajno narašča.

Peter's jump

Objavil/a Simon Ammann dne 6. januar 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.